België kwalificeert zich met vierde plaats in landenprijs voor FEI Nations Cup finale

Sport | Met een vierde plaats in de landenprijs van de CSIO-jumping in het Engelse Hickstead hebben de Belgische springruiters zich vrijdag van een plaats in de FEI Nation Cup finale verzekerd. Die vindt van 29 september tot 2 oktober in Barcelona plaats.

Door Belga

Deel dit nieuws

Koen Vereecke (Kasanova), Pieter Clemens (Akarad Hero), Wilm Vermeir (IQ) en Olivier Philippaerts (Miro) verzamelden twaalf strafpunten. De zege ging met acht strafpunten naar de Fransen Olivier Robert (Vivaldi), Edward Levy (Uno), Marc Dilasser (Arioto) en Kevin Staut (Visconti), die in een barrage met drie Duitsland en Brazilië achter zich lieten.

Uitblinker van het Belgische team was Koen Vereecke, die met zijn 12-jarige hengst Kasanova twee keer een nulronde liet optekenen. Ook Pieter Clemens bleef met Akarad in de eerste ronde foutloos, maar in ronde twee moest het duo acht strafpunten noteren.Wilm Vermeir en IQ deden net het omgekeerde. Olivier Philippaerts en Miro kregen achtereenvolgens acht en vier strafpunten achter hun naam. Ook de Ieren en de Britten eindigden met twaalf strafpunten, maar door een tragere tijd eindigden zij achter de Belgen.

Met een totaal van 285 punten kan België niet meer uit de top zeven van het eindklassement vallen en zo is deelname aan de FEI Nations Cup finale in Barcelona zeker. Voorlopig is België tweede in de eerste Europese divisie, achter Duitsland (330 ptn) en net voor Frankrijk en Nederland (280). Voor de Belgen was Hickstead wel de laatse manche waar ze punten konden verdienen. Frankrijk, Nederland, Zwitserland (225), Ierland (210) en Noorwegen (165) kunnen dat over drie weken nog doen in de slotmanche in het Ierse Dublin.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top