Young Red Lions mikken op brons na nederlaag in halve finale op het EK tegen Duitsland

Sport | De jonge Red Lions, het nationale mannenhockeyteam bij de beloften, heeft zich vrijdagnamiddag op het Europees kampioenschap in Gent niet kunnen plaatsen voor de finale van het toernooi.

Door Belga

Deel dit nieuws

In de halve finale bleek Duitsland, de regerende Europese kampioen, met 0-3 te sterk. De jonge hockeymannen houden wel nog uitzicht op het brons. Zaterdag strijden ze met Spanje, dat in de halve finale met 3-0 onderuit ging tegen Nederland, in de kleine finale om de derde plaats.

De Duitsers toonden zich een stuk efficiciënter in de zone van de waarheid dan hun Belgische tegenstanders en kwamen al in de eerste helft op een dubbele voorsprong via doelpunten van Mario Schachner (18.) en Nikas Berendts (27.). Kort na de pauze legde Elian Mazkour (33.) met een derde Duitse doelpunt de eindstand vast.

Zaterdag speelt het team van coach Jeroen Baart in de kleine finale om het brons tegen Spanje, dat eerder in de groepsfase met 4-1 wist te winnen tegen de Belgen. De Red Lions werden na de nederlaag tegen Spanje alsnog tweede in hun groep na overwinningen tegen Engeland (2-1) en Schotland (6-0).

De Belgen zijn op het Europees kampioenschap zeker van een plek in de top vier en zijn daarom geplaatst voor het volgende WK U21 dat eind 2023 plaatsvindt in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië.

De finale van het EK in Gent wordt gespeeld tussen Duitsland en Nederland en begint zondag om 18u00.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top