Genk verliest sterkhouder Junya Ito aan Reims, Renato Sanches naar PSG

Sport |

De zomermaanden zijn synoniem met de zomermercato in de voetbalwereld, en met het WK in aantocht zou de komende transferperiode weleens een hele drukke kunnen worden. Proximus Pickx brengt je een dagelijkse update van de laatste transfers en geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

KRC Genk ziet een sterkhouder vertrekken naar de Franse competitie, met name Junya Ito zette zijn krabbel onder een contract bij Stade Reims, club van onze landgenoten Wout Faes en Thomas Foket. De Japanse aanvaller van 29 jaar zal hard gemist worden in Genk, want in 144 wedstrijden was hij er goed voor 29 doelpunten en vooral 49 assists.

Zulte Waregem kondigde de komst van de Congolees Ravy Tsouka aan, hij komt over van het Zweedse Helsingborg. De 27-jarige verdediger speelde eerder ook al voor Nantes en tekende nu een tweejarig contract (met optie voor een derde) aan de Gaverbeek.

Volgens Het Laatste Nieuws is Club Brugge zo goed als rond met Joel Ordóñez, een 18-jarig Ecuadioriaans talent dat vorig seizoen in eigen land furore maakte als centrale verdediger bij Independiente del Valle. Hij zou 4 miljoen euro moeten kosten.

Duitse international voor Leipzig

Het is officieel: Arthur Theate wordt de duurste Belgische verdediger ooit. De Rode Duivel verlaat Bologna voor Stade Rennes, dat liefst 20 miljoen euro transfergeld betaalde voor hem. Bij Rennes, vorig seizoen vierde in de Ligue 1, wordt Theate ploegmaat van Jérémy Doku. Hij tekende er een contract tot 2026.

En de Ligue 1 blijft het maar spraakmakende transfers regenen, want ook Renato Sanches doet een opvallende move: hij verhuist van Lille OSC naar PSG. De 24-jarige Portugees moet er het middenveld gaan versterken, eerst een jaar op huurbasis met een aankoopoptie van 10 miljoen euro volgende zomer. Zo weet althans het Portugese dagblad O Jogo te melden.

RB Leipzig lijkt zich dan weer te versterken met talent uit eigen land: linksachter en Duits international David Raum (24) wordt weggeplukt bij Hoffenheim. Volgens de Duitse media kwamen beide clubs al tot een akkoord over de transferprijs, die 30 miljoen euro zou bedragen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top