De punchers zijn aan zet in de derde rit van de Ronde van Polen

Wielersport | Na twee sprintritten zal de Ronde van Polen deze maandag het strijdtoneel zijn van een ander slag renners. Om in Przemysl te winnen, zal heel wat punch nodig zijn.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De eerste twee etappes van de Ronde van Polen waren voorbehouden voor de snelste renners in het peloton, maar dat zal maandag niet meer het geval zijn. Vanuit Krasnik beginnen de renners aan de langste etappe van deze 78ste editie, met een parcours dat een grote klassieker waardig is. Op het programma van deze dag, die zeer vermoeiend belooft te worden, staan niet minder dan 237 km en een opeenvolging van klimmen, geconcentreerd in het laatste deel van de etappe.

Concentratie zal het sleutelwoord zijn voor de renners in het eerste deel van de etappe, die nagenoeg volledig vlak is. Op zo'n 40 kilometer van de streep zal de schifting plaatsvinden, want dan start het moeilijkere gedeelte. Het peloton zal weinig respijt hebben tussen de opeenvolgende beklimmingen van de Solca (3 km aan 5,2%), de Kalwaria Paclawska (2,1 km aan 9,3%) en de Gruszowa (2,5 km aan 6,7%).

Steile slotklim

Een fameus drieluik dat het kaf van het koren zal scheiden, waarna de ontsnappingsploegen de laatste 20 kilometer in een sterk uitgedund peloton kunnen overbruggen. Met nog iets minder dan twee kilometer te gaan breekt de laatste klim van de dag aan, en niet de minste, want er staat de renners een echte muur te wachten. Na een stijgingspercentage van 15% in het eerste deel van de klim, brengt een afdaling van enkele hectometers de renners naar het tweede deel van de slotklim.

De helling is zeer steil in de laatste kilometer, met pieken tussen 13 en 15% en een vlak gedeelte in de laatste 200 meter. Enkel de sterksten zullen triomferen in Przemysl, en dan kijken we vooral naar renners als Ethan Hayter, Michal Kwiatkowski, Pello Bilbao of Andrea Vendrame.

Volg de Ronde van Polen dagelijks live vanaf 15u op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Proximus Pickx Sports. Interviews en hoogtepunten van de koers zijn te vinden op pickx.be.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top