Deze acteurs keerden enkele belangrijke filmfranchises de rug toe

Films | Morgenavond kan je op VTM 3 naar ‘The Transporter Refueled’ kijken. Wie aan ‘The Transporter’-filmfranchise denkt, denkt automatisch aan de Britse acteur Jason Statham, maar dat gaat voor deze prent niet meer op. Statham bedankte immers voor de rol en volgde daarmee het voorbeeld van andere bekende acteurs die enkele belangrijke filmfranchises de rug toekeerden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jason Statham

Na enkele kleinere rollen in ‘Lock, Stock and Two Smoking Barrels’ (1998) en ‘Snatch’ (2000) kreeg de Britse acteur Jason Statham in 2002 zijn allereerste hoofdrol aangeboden. Hij draafde dat jaar op in de Franse actiefilm ‘The Transporter’ en speelt daarin voormalig Special Forces-soldaat Frank Martin die een rustig leven leidt in Frankrijk. Martin verdient de kost door zichzelf te verhuren als koerier die nooit vragen stelt en altijd op tijd is. Statham werd het gezicht van de spectaculaire filmfranchise en speelde ook de hoofdrol in ‘The Transporter 2’ (2005) en ‘The Transporter 3’ (2008).

In 2015 kwam er een reboot uit maar toen was Statham niet meer van de partij. Hij kreeg naar eigen zeggen wel een aanbod om nog eens drie ‘The Transporter’-films in te blikken, maar dat aanbod legde hij naast zich neer omdat hij te weinig betaald zou worden. Hij wou zich ook niet engageren omdat er nog geen scripts klaar waren.

Bekijk ‘The Transporter Refueled’ op maandag om 20u35 op VTM 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Matt Damon

Na meer dan een handvol succesvolle rollen in films zoals ‘Good Will Hunting’ (1996), ‘The Talented Mr. Ripley’ (1999) en ‘Ocean’s Eleven’ (2001) kroop de Amerikaanse acteur Matt Damon in 2002 enigszins verrassend in de rol van actieheld in de film ‘The Bourne Identity’. Hij speelt daarin de rol van Jason Bourne, een voormalige huurmoordenaar voor de CIA die aan geheugenverlies lijdt en op zoek gaat naar zijn ware identiteit.

De films werden een heus succes en in 2004 volgde de sequel ‘The Bourne Supremacy’ waarin Damon opnieuw de hoofdrol in speelde. Hij en zijn team hadden de smaak goed te pakken want in 2007 brachten ze de film ‘The Bourne Ultimatum’ uit. Filmstudio Universal Pictures zag dat er nog munt uit de filmfranchise te slagen viel en kondigde in 2012 een vierde film aan: ‘The Bourne Legacy’. In deze film zien we Matt Damon echter niet meer opdraven. De Amerikaanse acteur vond dat hij alles uit de filmserie had gehaald wat erin zat en liet collega-acteur Jeremy Renner zijn kans wagen om het succes verder te zetten.

Michael Keaton

De Amerikaanse acteur Michael Keaton was begin de jaren tachtig een grote ster in Hollywood. Hij speelde in verleden bijvoorbeeld de rol van de gevleugelde superheld Batman in het gelijknamige ‘Batman’: een film uit 1989 die geregisseerd werd door de beroemde regisseur Tim Burton. In 1992 kroop hij opnieuw in de huid van Batman in de toenmalige sequel ‘Batman Returns’ maar van derde film uit de reeks, ‘Batman Forever’, wou hij niets weten.

Dat komt vermoedelijk omdat filmstudio Warner Brothers regisseur Tim Burton aan de kant had geschoven. Warner Brothers vond naar verluidt dat de eerste twee films te duister waren en kozen bij de derde film voor de luchtigere aanpak van regisseur Joel Schumacher. Tim Burton bleef wel aan boord als producent. Keaton kon zich niet vinden in de keuze van de filmstudio en gaf de rol door aan collega Val Kilmer.

Keanu Reeves

De Canadese acteur Keanu Reeves stond begin jaren negentig te boek als een groot acteertalent met een nog grotere toekomst voor zich. Hij brak in 1989 door met de serie ‘Bill & Ted’s Excellent Adventure’ en speelde daarna ook in ‘Point Break’ (1991) en ‘Bram Stoker’s Dracula’ (1992). In 1994 speelde hij aan de zijde van de Canadese actrice Sandra Bullock in de actiethriller ‘Speed’. In deze film speelt Reeves een Amerikaanse politeagent Jack Traven die ontdekt dat er een bus in Los Angeles rondrijdt die een bom aan boord heeft. Van zodra deze bus minder dan vijftig mijl per uur rijdt, zal de bom ontploffen.

‘Speed’ wordt een succes. De film won meerdere internationale filmprijzen, waaronder twee Oscars, en werd algemeen goed ontvangen. Toch wou dat voor Keanu Reeves niet zeggen dat hij opnieuw in de rol van Jack Traven zou kruipen. Hij vond het script van de sequel, 'Speed 2: Cruise Control' naar verluidt niet goed genoeg en bedankte vervolgens voor de nieuwe rol. Het feit dat de tweede film zich op een cruiseschip afspeelde, was volgens de acteur tevens niet de juiste beslissing.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top