Stevige portie motorsport tijdens eerste weekend van augustus

Sport | Met motorcross, Touring Car racing en Endurance motorrijden kunnen liefhebbers van auto- en motorsport zich dit weekend terug verlekkeren op een stevige portie spektakel. Proximus Pickx overloopt de wedstrijden die je niet mag missen!

Door Pickx

Deel dit nieuws

MXGP Sweden

Een week na de Grote Prijs van Vlaanderen verhuist de karavaan van motorcrossers en hun teams naar Scandinavië. In de Grote Prijs van Zweden kan de Sloveen Tim Gajser (Honda) zijn comfortabele voorsprong op eerste achtervolger Jeremy Seewer (Yamaha) proberen vergroten. In het Zweedse Uddevalla zullen ook de Nederlanders ongetwijfeld terug paraat staan. Vorige week won Brian Bogers (Husqvarna) zijn eerste Grote Prijs op het hoogste niveau, net voor landgenoten Calvin Vlaanderen en Glenn Coldenhoff (Yamaha). De Belgen Brent Van doninck (Yamaha), Cyril Genot (Honda) en Jeremy Van Horebeek (Beta) blijven in de middenmoot van het pak presteren. Vorige week werden ze respectievelijk 9e, &7e en 26e. In de WK-tussenstand staat Van Horebeek tiende. Van doninck volgt op de zestiende plaats terwijl Genot 33e staat.

Volg de Grote Prijs MXGP van Zweden op zondag 7 augustus om 13u op Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

WTCR Alsace

In het oosten van Frankrijk, op het Circuit de l’Anneau du Rhin, ronken de motoren dit weekend voor de WTCR Race van Alsace Grandest. Na zijn overwinning in de race in het Italiaanse Vallelunga is de Belg Gilles Magnus helemaal klaar voor de wedstrijd in Frankrijk. “Met een score van 19 plus 25 punten deed ik in Italië een goede zaak, waardoor ik in de tussenstand een vierde plaats bezet. Ik kan ook haast niet wachten op de volgende meeting in de Elzas. Met 40 kg minder op de weegschaal zou mijn Audi RS 3 LMS competitiever dan ooit moeten zijn”, vertelde Gilles Magnus aan Autosport.be. In Frankrijk kan de Antwerpenaar zijn goede vorm verderzetten, al toonde ook de Argentijn Nestor Girolami (Honda Civic) zich vorige week erg sterk door de eerste race te winnen. In de stand staat de Spanjaard Mikel Azcona (Hyundai Elantra) nog steeds aan de leiding met 200 punten, terwijl Magnus er 142 telt. 

Volg de WTCR Alsace op zaterdag 6 augustus en zondag 7 augustus vanaf om 15u op Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Endurance Moto 8H Suzuka

Drie jaar na de vorige editie van de 8 uur van Suzuka in Japan is het eindelijk terug zover. De Japanners moesten er door de wereldwijde gezondheidscrisis even op wachten, maar eindelijk gaat er terug een endurancewedstrijd door in hun land. In 2019 trok het Kawasaki Racing Team met Jonathan Rea, Leon Haslam, Toprak Razgatlioglu aan het langste eind. Ook dit jaar sprak Kawasaki Jonathan Rea en Leon Haslam terug aan in een poging om hun tweede overwinning op rij te halen. Ze doen ook een beroep op het talent van Alex Lowes, die in de vorige editie als tweede eindigde. Het team bestaat zo uit drie Britten waarbij twee van hen de wedstrijd al minstens twee keer wonnen. Benieuwd of ze opnieuw aan het langste eind kunnen trekken!

Volg de Endurance Moto 8u van Suzuka op zondag 7 augustus om 4u15 op Eurosport 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top