Staat Draymond Green op het punt om te vertrekken bij de Warriors?

Basketbal |

De pogingen van de Warriors om het contract van Draymond Green te verlengen kunnen uiteindelijk leiden tot zijn vertrek. Zal de club toegeven aan zijn eisen? Of zal de spil van de Warriors zijn heil elders gaan zoeken?

Door Proximus

Deel dit nieuws

In de topsport gaat het niet alleen om het sportieve project, de interessante uitdaging, de liefde voor het clubshirt en de passie van de fans. Geld speelt ook een alsmaar belangrijke rol en kan de relatie tussen een club en een speler soms bederven. Dat is misschien ook wat er aan de hand is tussen Draymond Green en de Warriors. De speler dringt aan op onderhandelingen over een contractverlenging met de club uit San Francisco en het gaat om een grote sommen geld.

De aanvoerder van de Warriors, die nog onder contract ligt voor het seizoen 2022-2023, vindt dat hij net zo belangrijk is voor het recente succes van zijn team als Stephen Curry. Daarom wil hij graag een contractverlenging tegen het maximale salarisplafond, dat wil zeggen 138,4 miljoen dollar verspreid over vier jaar. Volgende week zouden de onderhandelingen beginnen, maar dat wil ook zeggen dat Green de optie voor een verlenging tot het seizoen 2023-2024 tegen 27,5 miljoen dollar – voor 2022-23 heeft hij 25,8 miljoen dollar - zou kunnen afwijzen.

Warriors geven zich niet gewonnen

Behalve dat de Warriors niet aan de eisen van de speler lijkt te willen voldoen. Tenminste, niet op dit moment. Het beleid van de Golden State Warriors is al jaren duidelijk: contractverlengingen worden pas in het laatste jaar aangeboden en onderhandeld. Niet eerder. En het management wil zijn beleid voor Draymond Green niet veranderen, dus moet hij tot volgend seizoen wachten.

Behalve dan dat Green zijn club onder druk kan zetten door de optie voor het seizoen 2023-2024 te lichten waardoor hij na volgend seizoen een vrije speler wordt. Als dat het geval is, en zijn club wil hem houden, zullen ze moeten onderhandelen. Green is van mening dat hem verlengen tegen de salary cap max een kleine moeite zou zijn voor de Warriors, ook al gaat het om een inspanning van 3,4 miljoen dollar.

Green zou momenteel niet bereid zijn om zijn wensen te herzien en zou willen vertrekken als hij elders meer kan verdienen. Meteen rijst de vraag of Draymond Green dat bedrag waard is voor zijn intrinsieke kwaliteiten? Of is hij gewoon de perfecte speler voor het systeem van de Warriors, de enige franchise waar hij al sinds zijn draft in 2012 voor speelt? Green, hij zou 37 jaar oud zijn als zijn nieuw contractvoorstel afloopt, heeft één idee over het antwoord, de Warriors een ander... Dat belooft vonken.

Volg de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Proximus Pickx Sports.

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top