Charles De Ketelaere is dichter dan ooit bij transfer naar AC Milan

Sport | De zomermaanden zijn synoniem met de zomermercato in de voetbalwereld, en met het WK in aantocht zou de komende transferperiode weleens een hele drukke kunnen worden. Proximus Pickx brengt je een dagelijkse update van de laatste transfers en geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De transfersoap van Charles De Ketelaere in de Jupiler Pro League loopt ten einde. Volgens La Gazzetta dello Sport zijn Club Brugge en AC Milan dicht bij een akkoord over een deal ter waarde van 31 miljoen euro (+ 4 miljoen euro aan bonussen) voor de Rode Duivel.

Dorian Dessoleil van Antwerp wordt voor één seizoen uitgeleend aan KV Kortrijk. De voormalige verdediger van Charleroi heeft nooit echt kunnen aarden op de Bosuil en zal zijn carrière proberen te herlanceren onder de vleugels van KVK-trainer Karim Belhocine.

Bogdan Mykhaylichenko vertrekt bij Anderlecht, twee jaar nadat hij naar het Lotto Park kwam. De Oekraïense verdediger heeft besloten terug te keren naar zijn vaderland, waar hij zojuist is uitgeleend aan Shakhtar Donetsk met een optie tot aankoop.

Volgens Het Nieuwsblad zou Stade de Reims geïnteresseerd zijn in winger Junya Ito van Racing Genk. De Franse ploeg is naar verluidt bereid om het minimum van 10 miljoen euro te betalen die de Limburgers eisen. Na het verlies van Lucas Oyen, die kampt met een blessure, en Theo Bongonda, die naar verwachting zal vertrekken, staat Wouter Vrancken dus op het punt om nog een sterkhouder te verliezen.

Napoli vindt vervanger voor Koulibaly

Op het internationale toneel heeft Lisandro Martinez zich officieel aangesloten bij Manchester United. De voormalige verdediger van Ajax komt naar Old Trafford voor een bedrag van 57 miljoen euro (+10 miljoen euro aan bonussen).

Gianluca Scamacca is officieel een speler van West Ham. Het jonge Italiaanse goudklompje van Sassuolo is voor een bedrag van 36 miljoen euro (+ 8,5 miljoen euro aan bonussen) naar Engeland getransfereerd.

In de Serie A heeft de Zuid-Koreaan Kim Min-jae onderdak gevonden bij Napoli, dat in de transferperiode Kalidou Koulibaly zag vertrekken. De voormalige Fenerbahce-verdediger heeft een contract tot 2025 getekend voor 19,5 miljoen euro, het bedrag van zijn afkoopclausule.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top