Dortmund-aanvaller Haller met succes geopereerd aan tumor, maanden out

Bundesliga | Borussia Dortmund- aanvaller Sebastien Haller is met succes geopereerd aan de tumor die onlangs werd ontdekt in zijn teelbal, zo maakte sportdirecteur Sebastian Kehl vandaag bekend.

Door Belga

Deel dit nieuws

"De operatie is erg goed verlopen. Sebastien was meteen heel positief en vertelde zijn teammaats dat ze ervoor moesten zorgen dat ze in de titelrace zitten, op het moment dat hij zal terugkeren in de ploeg", aldus Kehl. Dat zal pas over enkele maanden zijn. "Er wordt nu gekeken naar wat de verdere behandeling zal zijn, maar het staat vast dat we hem zeker enkele maanden zullen moeten missen." Of er een vervanger zal worden aangetrokken, is nog niet beslist.

Haller voelde zich onlangs niet lekker na een training in Zwitserland. Borussia Dortmund meldde aanvankelijk dat de aanvaller ziek was. Onderzoek in een ziekenhuis wees uit dat hij een tumor bij een teelbal heeft. Haller keerde vervolgens terug naar Duitsland.

Sebastien Haller maakte nog maar net de overstap van Ajax naar Dortmund. Daar moet hij de naar Manchester City vertrokken Noor Erling Haaland opvolgen. Dortmund legde 31 miljoen euro op tafel voor de transfer. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen tot bijna 35 miljoen euro.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top