Bronny James, zoon van LeBron, maakt steeds meer indruk

Basketbal | Als zoon van NBA-ster LeBron James was Bronny James voorbestemd voor een basketbalcarrière, net als zijn vader. Het valt nog te bezien op welk niveau hij kan spelen. De progressie die hij de laatste jaren maakt zou van hem weleens één van de attracties van de 2024 draft kunnen maken.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het is nooit gemakkelijk voor een sportman om de ‘zoon van’ te zijn, zeker niet als zijn vader een grote ster is. Voor Bronny James, de zoon van LeBron (Los Angeles Lakers), zijn de verwachtingen hooggespannen, maar de jongen zit op dit moment nog op de middelbare school. Op zijn 17de maakt hij echter pijlsnel progressie, zagen ook de scouts tijdens de recente Nike Peach Jam.

Hij moet nog één jaar naar de middelbare school in Sierra Canyon voordat hij de sprong naar de universiteit kan maken, en verschillende scholen zijn geïnteresseerd om hem te strikken voor het universiteitsteam, waaronder Duke en haar befaamde coach Mike Krzyzewski (hoewel Krzyzewski aan het eind van het seizoen met pensioen gaat). Hij zou een rol kunnen spelen bij de komst van James naar North Carolina.

NBA-scouts onder de indruk

In de tussentijd zal Bronny James moeten bewijzen dat hij het niveau aankan, wat lijkt te gebeuren. Op de Nike Peach Jam toonde hij dat hij meer was dan alleen de zoon van zijn vader. Zijn ster is rijzende: in zes wedstrijden had hij een gemiddelde van 16 punten, 5,8 rebounds en 5,3 assists. Meer dan veelbelovende statistieken, die de vooruitgang van de laatste jaren aantonen.

"Het meest indrukwekkende aan Bronny op deze leeftijd is zijn kalmte op het veld. En de manier waarop hij steeds de juiste beslissing neemt. Hij is een geweldige verdediger en je ziet dat hij zijn lichaam wat meer begint te ontwikkelen", merkte een NBA-scout op, duidelijk in de ban van LeBrons zoon.

Samenspelen met vader LeBron?

Na zijn laatste jaar senior en a priori minstens één jaar college, zou Bronny James kunnen deelnemen aan de NBA-draft van 2024, waar hij één van de blikvangers zou zijn. Niet zozeer om zijn talent en potentieel, maar om in zijn kielzog diens vader in te lijven. Fungeert Bronny als een manier om zich te verzekeren van LeBrons diensten?

Want LeBron James steekt zijn verlangen om samen met zijn zoon te spelen niet onder stoelen of banken. In 2024 zal The King 40 jaar oud zijn, en dan is een changement de décor aanlokkelijk als hij daardoor ook met zijn nageslacht kan samenspelen. "Ik zal mijn laatste seizoen met Bronny spelen. Waar Bronny ook is, daar zal ik zijn. Ik zal alles doen wat nodig is om een jaar met mijn zoon te spelen. Op dat moment gaat het niet meer om het geld", zei LeBron James al.

Volg de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Proximus Pickx Sports.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top