Hans Vanaken bereikt kaap van 100 doelpunten in Pro League: terugblik op zijn mijlpalen

Jupiler Pro League | Met zijn treffer tegen Genk bereikte Hans Vanaken afgelopen weekend de kaap van 100 doelpunten in de Jupiler Pro League. We blikken terug op enkele van zijn belangrijkste doelpunten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eerste (dubbel) in hoogste klasse

Na zijn carrièrestart in tweede klasse bij Lommel, maakte Hans Vanaken aan het begin van het seizoen 2013-2014 de overstap naar eerste nationale. Lokeren bood de middenvelder een kans om de Belgische topklasse te ontdekken. Vanaken scoorde zijn eerste doelpunt op het hoogste niveau in zijn eerste wedstrijd tegen Anderlecht. Hij scoorde zelfs een tweeklapper, waardoor zijn ploeg een 2-3 stuntzege boekte in het Lotto Park.

Doelpunt in titelmatch

Vanaken maakte in 2015 de overstap naar Club Brugge en veroverde al snel een basisplek in het elftal van Michel Preud’homme. Blauw-zwart mikte op de titel, waar ze in Jan Breydel al op wachtten sinds 2005. Ze slaagden in hun opzet, dankzij een cruciale overwinning in de play-offs tegen Anderlecht. De score gaf 4-0 aan, Hans Vanaken deelde in de feestvreugde met zijn derde doelpunt van het seizoen. Een doelpunt dat een kroon zette op de Brugse dominantie en de titel nog meer glans gaf.

Eerste goal als kapitein

Het belang van Vanaken voor Club Brugge nam almaar toe. Na verloop van tijd mocht hij af en toe de aanvoerdersarmband dragen. De eerste keer was op 11 februari 2018, tijdens een wedstrijd op Waasland-Beveren. Zijn eerste aanvoerderschap vierde de middenvelder met een doelpunt vanop de strafschopstip.

Derbygoal

Pas in het seizoen 2018-2019 kon Vanaken de geneugten van de Brugse derby ontdekken. Tot dan speelden de buren van Cercle in tweede klasse. Hun terugkeer op het hoogste niveau bood Vanaken de kans om te schitteren. In september verpletterde Club de stadsrivaal met 4-0, waarin ook Vanaken een aandeel had. Na de openingstreffer van Wesley maakte Vanaken er 2-0 van, waarmee hij zijn ploeg op weg zette naar de eerste derbyzege in drie jaar. Nog een bewijs dat Vanaken er staat op de grote momenten.

Union uit titelrace slaan

Vorig seizoen slaagde een wisselvallig Club erin om revelatie Union een halt toe te roepen in money time. Hans Vanaken droeg bij aan deze ommekeer met een belangrijk doelpunt tijdens de play-offs tegen Union. Nadat Union een strafschop had gemist, opende Vanaken de score en zette zijn ploeg op weg naar de overwinning en de landstitel.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top