Jonge Red Lions kloppen Engeland en hopen op halve finale op het EK

Sport | De jonge Red Lions, de Belgische U21-mannenhockeyploeg, hebben dinsdag hun tweede wedstrijd op het EK voor junioren in Gent nipt gewonnen met 2-1 tegen Engeland (rust: 0-1). Zondag verloren de Belgen met 4-1 van Spanje, waardoor de Lions woensdag met zo veel mogelijk goals moeten winnen in hun derde en laatste wedstrijd tegen Schotland. Daarenboven moeten ze hopen dat het duel tussen Spanje en Engeland positief voor hen uitdraait als ze willen doorstoten naar de halve finales.

Door Belga

Deel dit nieuws

De mannen van coach Jeroen Baart ontbeerden precisie tegen Engeland, dat met 2-1 won van Schotland. De Belgen creeërden heel wat kansen, maar kwamen op achterstand nadat Ellis Robson een strafcorner omzette voor Engeland. België kwam langszij in het begin van de tweede helft via Louis Depelsenaire (33.), waarna Victor Foubert de 2-1 eindscore op het bord zette met een schot tussen de benen van de Engelse doelman (55.).

Eerder op de dag ging Schotland met 8-1 de boot in tegen Spanje, dat aan de leiding staat in groep A met zes op zes. Engeland en België tellen allebei drie punten, maar de Lions hebben een slechter doelpuntensaldo. Schotland, dat laatste staat met nul punten, speelt voor het behoud.

Groep B bestaat uit titelverdediger Duitsland, Nederland, Frankrijk en Oostenrijk. De eerste twee in elke groep gaan door naar de halve finales, die op vrijdag 29 juli worden gehouden. Het doel van de jonge Red Lions, die op het laatste WK in India in november 2021 als zesde eindigden, is zich te kwalificeren voor het volgende WK U21, dat eind 2023 in Kuala Lumpur wordt gehouden. Om dat te verwezenlijken, moeten ze in Gent in de top vijf eindigen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top