Orel Mangala op weg naar Nottingham Forest

Premier League | Orel Mangala ondergaat vandaag de medische testen bij de Engelse eersteklasser Nottingham Forest, zo vernam nieuwsagentschap PA. Als er daar geen problemen opduiken, is de transfer van de 24-jarige verdedigende middenvelder van het Duitse Stuttgart naar de Engelse promovendus een feit. Met de overgang zou een bedrag van zowat 15 miljoen euro gemoeid zijn.

Door Belga

Deel dit nieuws

De tweevoudige Rode Duivel - eind maart vierde hij zijn debuut in de oefeninterlands tegen Ierland en Burkina Faso - moet bij Forest de twaalfde aanwinst van deze zomermercato worden. Zaterdag staat de laatste oefenwedstrijd in de seizoensvoorbereiding op het programma, tegen het Spaanse Valencia. In principe zou Mangala dan al moeten aansluiten. Nog eens een week later speelt Nottingham Forest zijn eerste Premier League-duel in 23 jaar. Newcastle United is dan de tegenstander.

Mangala komt sinds 2017 voor Stuttgart uit. De Duitsers plukten hem destijds weg in de jeugdopleiding van Anderlecht en na een uitleenbeurt aan tweedeklasser HSV brak hij bij Stuttgart door in het eerste elftal. Afgelopen seizoen kwam hij tot 29 wedstrijden voor de nummer 15 uit de Bundesliga. Hij heeft er nog een overeenkomst tot medio 2024.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top