Nieuw op Streamz: waargebeurde verhalen en internationale topfictie

Series | Augustus is traditioneel de natste van de twee zomermaanden, maar niet getreurd: met al het nieuws dat op de streamingdiensten te vinden is, maak je het ook binnen gezellig. De catalogus van Streamz wordt de komende weken aangevuld met enkele niet te missen titels.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Industry – seizoen 2

De serie ‘Industry’ is een samenwerking tussen de BBC in Groot-Brittannië en HBO in de Verenigde Staten. Dat zou je al een idee moeten geven van de kwaliteit van deze dramareeks die zich afspeelt in de financiële wereld van Londen, waar ego belangrijker is dan talent. We volgen een groep pas afgestudeerde en ambitieuze bankiers die allemaal azen op een job bij Pierpoint & Co, een prestigieuze investeringsbank. De afgestudeerden hebben diverse levenswandels en willen ver gaan om de job van hun leven te bemachtigen.

Nadat in het eerste seizoen de grenzen tussen vriend, collega, concurrent en geliefde vervagen, staan de kandidaten in het tweede seizoen voor een flinke uitdaging. Ze zijn niet meer pas afgestudeerd en krijgen dus al wat meer op hun bord, zoals bijvoorbeeld een markt die compleet gekelderd is na de pandemie.

Ontdek 'Industry' vanaf 2 augustus op Streamz via Proximus Pickx! 

Wisting – seizoen 3

De rest van de wereld doet een verwoede poging tot inhaalbeweging, maar de beste politiethrillers komen toch nog steeds uit Scandinavië. Een van de nieuwste bewijzen daarvan is ‘Wisting’, met acteur Sven Nordin als de geharde weduwnaar en detective William Wisting, een personage uit de romans van Jørn Lier Horst. In het eerste seizoen wordt Kerstmis in het Noorse Larvik verstoord wanneer blijkt dat een Amerikaanse seriedoder in het dorp verblijft. In het tweede gaan Wisting en zijn team op zoek naar een ontsnapte moordenaar in een race tegen de klok. En in het derde seizoen, dat binnenkort op Streamz verschijnt, leidt een hoofd dat op een staak op het dorpsplein gezet is tot een internationaal strafonderzoek.

‘Wisting’ is door recensenten van The Wall Street Journal en The Guardian omschreven als “naadloos aan elkaar geweven”, “schitterend gelaagd” en “de beste Nord-noir ooit – sinds de vorige tenminste”.

Ontdek 'Wisting' vanaf 3 augustus op Streamz via Proximus Pickx! 

Chasing Beauty

De makers van de documentairereeks ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’ sloegen opnieuw de handen in elkaar met Streamz voor hun volgende project: ‘Chasing Beauty’. Productiehuis Het Konijn, dat zich specialiseert in Vlaamse documentaires, richt zich daarin op plastische chirurgie en de wereld van diegenen die er alles voor over hebben om er – in hun ogen althans – een tikkeltje mooier uit te zien.

Ontdek 'Chasing Beauty' vanaf 12 augustus op Streamz via Proximus Pickx! 

Starstruck

Opkomende comedian Rose Matafeo is een Nieuw-Zeelandse die in het Verenigd Koninkrijk woont. Ze bedacht voor de BBC de comedyserie ‘Starstruck’, waarin ze, zich slechts losjes op zichzelf baserend, de hoofdrol speelt van Jessie. Zij woont in Londen en werkt tegelijk als oppas en in een cinema. Haar leven is niet bepaald glamoureus. Maar wanneer ze na een wilde oudejaarsnacht wakker wordt naast haar one night stand, en wanneer die jongeman ook nog eens een beroemde filmster blijkt te zijn, mondt een ongemakkelijke ochtend uit in een bizar en absurd verhaal.

Ontdek 'Starstruck' vanaf 24 augustus op Streamz via Proximus Pickx! 

De 42 kinderen van de Goeroe

Eric Goens moet zowat de meest succesvolle documentairemaker van ons land zijn. Naast series als ‘Het Huis’ is hij de man achter straffe docuseries en -films als ‘Bariloche’, ‘De Stig’, ‘Salah’ en talloze andere titels. Zijn nieuwste werk heet ‘De 42 kinderen van de Goeroe’ en richt de lens op de Brusselse sekteleider Edgard Doulière.

Doulière was in de vorige eeuw veertig jaar lang actief. Hij slaagde erin om honderden vrouwen te rekruteren met zijn zoetgevooisde woorden. Hij bezwangerde de vrouwen om daarna hun eerstgeborene “uit te delen”, te laten verdwijnen in een schimmig web van adopties. Zo wilde hij naar verluidt een überras creëren. Het intrigerende verhaal van de sekteleider – een verhaal waarover tot voor kort nog niet zo heel veel openbaar geweten was – is tot in de details uitgeplozen door Goens en zijn team.

Ontdek 'De 42 kinderen van de Goeroe' vanaf 27 juli op Streamz via Proximus Pickx! 

Red Sandra

Toen William en Olga Massart in 2008 te horen kregen dat hun dochter Sandra (toen 6 jaar oud) aan de zeldzame stofwisselingsziekte MLD leed en er waarschijnlijk aan zou overlijden, begon een jarenlange strijd. Tegen dokters en wetenschappers die zeiden dat er geen hoop was voor Sandra en tegen de farma-industrie die haar niet wilde opnemen in een experimentele, maar mogelijk levensreddende behandeling. William haalde met een inzamelactie geld op om de torenhoge medische kosten te helpen betalen, maar nadien kreeg hij met beschuldigingen af te rekenen dat hij met het geld was gaan lopen.

Het onwaarschijnlijke, maar waargebeurde verhaal is in een filmscenario gegoten door Lien Willaert, die dat scenario samen met Jan Verheyen verfilmde. Sven De Ridder speelt de rol van William, Darya Gantura kruipt in de huid van Olga. Lees hier ons interview met Darya Gantura over 'Red Sandra'.

Ontdek 'Red Sandra' binnenkort op Streamz via Proximus Pickx! Bekijk het aanbod en probeer de tv-optie 1 maand gratis uit via deze link/ de promotiecode 'PROXIMUS1M'. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe je eenvoudig je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top