Tester Lucas Walbrecq versiert contract bij Lierse K.

Challenger Pro League | Lierse Kempenzonen heeft maandagmiddag aangekondigd dat het een akkoord heeft bereikt met Lucas Walbrecq. De 26-jarige Belg tekende een contract voor één seizoen (met optie voor nog een extra jaar) op het Lisp.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Walbrecq was sinds deze zomer op zoek naar een nieuwe club nadat zijn contract bij Rochefort (3e nationale) in onderling overleg was beëindigd. De winger was eerst zijn kans gegaan bij Virton, maar kreeg daar geen contract. Bij Lierse Kempenzonen kon hij wel imponeren met onder meer drie goals in de oefenpot tegen Heist én een goede invalbeurt tegen Helmond.

Voor Walbrecq wordt het een tweede kans in 1B nadat hij eerder ook al de kleuren van RWDM verdedigde. Coach Vincent Euvrard had het evenwel niet zo begrepen op de kwaliteiten kleine winger waardoor Walbrecq amper 3x in actie kwam. Vorige zomer verhuisde hij dan naar het ambitieuze Union Rochefort waar hij in 27 duels 6x scoorde en 7 assists gaf.

Toch voelde Walbrecq er zich niet te best omdat de club had beloofd om hem ook nog aan een deeltijdse job te helpen en dat door verschillende omstandigheden niet lukte. Walbrecq kwijnde daarop helemaal weg door het veelvuldige thuiszitten. Nu kan hij dus wél terug aan de slag bij een profclub.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top