De Celtics viseren titel met mogelijke komst van Kevin Durant

Basketbal | Boston Celtics verloor vorig seizoen de NBA Finals met 4-2 van Golden State Warriors. Zij willen dit seizoen opnieuw een gooi doen naar de NBA-titel en ze willen met de komst van niemand minder dan Kevin Durant die ambities kracht bijzetten.

Door Proximus

Deel dit nieuws

In deze periode draait de geruchtenmolen op volle toeren en de mogelijke transfer van Kevin Durant van Brooklyn Nets naar Boston Celtics zorgt alvast voor heel wat opschudding in de NBA. De 33-jarige Durant werd al aan meerdere ploegen gelinkt, maar de Celtics zouden wel eens de beste papieren in handen kunnen hebben.

Het einde van de Jay Brothers?

Het mogelijk aantrekken van een All-Star van het kaliber van Kevin Durant heeft uiteraard ook gevolgen voor andere spelers. Verschillende bronnen melden immers dat Jaylen Brown in de deal zou kunnen worden betrokken. Hij kende een goed seizoen bij de Celtics met zeer sterke play-offs, waarbij hij goed was voor een gemiddelde van 23,1 punten, 6,9 rebounds en 3,5 assists per wedstrijd. Hij was samen met Jayson Tatum een belangrijke kracht in die play-offs en zij loodsten de Celtics naar de NBA Finals.

Kevin Durant is uiteraard een absolute topper, maar riskeren de Celtics niet om als collectief een stap achteruit te zetten? Bovendien wist de ploeg zich al stevig te versterken met Malcolm Brogdon en Danilo Gallinari. Sommige waarnemers vragen zich af of de komst van Durant het waard is om een sterkhouder als Brown én enkele draft picks te verliezen. Dat zal de toekomst moeten uitwijzen, maar er zullen weinig teams zijn die Durant, die vorig jaar een topjaar kende, links zullen laten liggen als ze de kans krijgen om hem aan te trekken.

Volg de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top