LEC: MAD Lions domineren na hervatting van regulier seizoen

Nieuws | MAD Lions dat Vitality wegvaagt, EXCEL die Fnatic van de kaart veegt en Rogue die hun zegetocht beëindigen... Het was een drukke week in de Europese League of Legends-competitie, de LEC. Hier is een samenvatting van de hoogtepunten van de eerste week van de terugronde. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na een korte zomerstop was dit weekend de eerste terugwedstrijden voor de verschillende teams plaats die deelnemen aan de LEC, het Europese League of Legends-kampioenschap. Die terugkeer van de competitie heeft voor vuurwerk gezorgd. 

MAD Lions begint met een vliegende start 

De belangrijkste prestatie van het weekend was natuurlijk die van de Belg Yasin "Nisqy" Dinçer en zijn teamgenoten van MAD Lions. Tegen Vitality waren de Lions gewoonweg onovertroffen, door een van de beste, zo niet de beste, wedstrijd(en) van het seizoen neer te zetten. 

De Spaanse organisatie had een voorsprong van 10.000 gold wanneer de 20 minuten van het spel net waren verstreken. Die voorsprong werd slechts vier minuten later bijna verdubbeld, toen de spelers de Nexus van de bijen neerhaalden. De volgende dag won de ploeg haar tweede wedstrijd van de week tegen SK Gaming. 

EXCEL gaat voort op zijn elan

In de club van ongeslagen ploegen in deze vijfde week van de Summer Split, vinden we EXCEL terug. Na een uitstekende eerste seizoenshelft lijken Nukeduck en zijn mannen op de goede weg te zijn. Na een voorspelbare zege tegen BDS, dat nog steeds in grote moeilijkheden verkeert, was het tegen Fnatic dat het team deze zaterdagavond verraste. EXCEL won aan het eind van een explosieve wedstrijd, geleid door het soepele ritme van de verwoestende aanvallen van support Mikyx

Fnatic had het deze week moeilijk om in zijn spel te komen, hoewel het team nog steeds een van de favorieten van de split is. De mannen van coach YamatoCannon zijn er dit weekend niet in geslaagd enig succes te boeken. Op vrijdag verloor Fnatic van Rogue in een wedstrijd die tot de 20e minuut werd gedomineerd. 

En zij waren niet de enigen die het moeilijk hadden in het middensegment. Als een dubbele nederlaag voor de BDS niet verrassend is gezien de recente resultaten van de ploeg, dan is de nederlaag van de Misfits iets schokkender. Ondanks de goede vorm van midlaner Vetheo, konden de konijnen geen succes boeken. 

Wat het andere Belgische team in de LEC betreft: de resultaten van Raphaël "Targamas" Crabbé, die voor G2 Esports speelt, zijn niet erg goed. Het team eindigde met één overwinning en één nederlaag. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top