Van Aert wilde samen met ploegmaten over finish rijden

Wielersport | Wout van Aert sprintte zondag niet mee in Parijs in de slotrit van de Ronde van Frankrijk. Liever reed hij met zijn ploegmaten en de gele trui samen over de finish. "Ik wilde dit moment echt koesteren", sprak hij.

Door Belga

Deel dit nieuws

Van Aert reed samen met zijn team over de meet. "Of ik dat liever deed omdat ik zekerder was over dat moment samen dan een sprint die ik misschien ook kon verliezen? Exact. Zo zou je het kunnen omschrijven", reageerde Van Aert na afloop. "Ik moet toegeven dat het moeilijk was om me na mijn zege zaterdag opnieuw op te laden voor vandaag. Ik wilde me niet concentreren op de sprint, alweer die focus houden. Dit moment was perfect, hier samen met mijn ploegmaten en de gele trui over de finish rijden. We hebben samen geprofiteerd van dit moment en ik ben zeer blij met die keuze. Dit is zeer speciaal en zal ik de rest van mijn leven koesteren."

"Deze groene trui betekent heel veel voor mij. Ik ben heel fier en heel gelukkig dat ik die trui win. Samen met ook nog het geel in de ploeg. Het is een moment dat ik nooit zal vergeten. Mijn vrouw is hier, net als mijn ouders, schoonouders en mijn zoontje. Aan deze Tour gingen lange voorbereidingsweken vooraf, vele momenten van huis. Ik heb hen lang moeten missen, nu kan ik met hen vieren."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top