Jonge Red Panthers spelen 1-1 gelijk tegen Nederland

Sport | Het nationale juniorenhockeyteam bij de vrouwen heeft zondag op het EK voor speelsters onder 21 jaar 1-1 gelijkgespeeld tegen Nederland op het terrein van La Gantoise. Het mannen- en vrouwentoernooi was aanvankelijk gepland in Waver, maar omwille van vertragingen bij de verbouwingen in het stadion werd uitgeweken naar Gent.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het team onder leiding van Darran Bisley werd ingedeeld in groep A met Wales en titelhouder Spanje. In de openingswedstrijd speelden de Belgen 1-1 gelijk tegen Nederland. Teuntje de Wit (4e) verraste meteen met een vroeg doelpunt voor Oranje. De Belgen, die vierde werden op het EK in Valencia in 2019, konden gelijkmaken in het voorlaatste kwart via Noa Schreurs (42.). Daardoor blijven de Belgen in de running blijven voor een stek in de halve finales.

Maandag speelt België zijn tweede wedstrijd tegen Wales (18u40) en woensdag volgt de laatste groepswedstrijd tegen Spanje (17u45).

De eerste twee van iedere groep plaatsen zich voor de halve finales, voorzien op 29 juli. Zondag om 17u30 beginnen ook de mannen aan het toernooi tegen Spanje. Hun doel is zich kwalificeren voor het WK voor junioren dat in 2023 wordt gespeeld in Chili. Daarvoor moeten ze bij de beste vijf eindigen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top