Mertens op weg naar definitieve exit bij Napoli: "Bedankt, Dries"

Serie A | Het lijkt er heel sterk op dat het verhaal van Dries Mertens bij Napoli definitief afgelopen is. Met een filmpje van enkele van zijn mooiste doelpunten en een bedankingsbericht lijkt de Zuid-Italiaanse club vandaag afscheid te nemen van zijn topschutter aller tijden.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het contract van de 35-jarige Rode Duivel in Napels was reeds sinds eind vorige maand afgelopen, maar de onderhandelingen omtrent een eventuele verlenging gingen gewoon door. Tot onvrede ook van Mertens, die zich tijdens de interlandbreak openlijk afvroeg waarom het allemaal zolang moest duren. Op de Napolitaanse radio kaatste het clubbestuur de bal terug. De flamboyante voorzitter Aurelio de Laurentiis deed de contractcijfers er uit de doeken en onze landgenoot zou een bod van 5 miljoen euro bruto, zowat 2,4 miljoen euro netto, geweigerd hebben. Verder wou de club niet meer gaan. Mertens zag de bui mogelijk al hangen, want hij verblijft sinds kort niet meer in Italië. Op het Sportkot in zijn thuisstad Leuven onderhoudt hij zijn conditie, in afwachting van een nieuwe club. Waar zijn toekomst ligt, is nog onzeker en dat op enkele maanden voor de start van het WK in Qatar.

Dries - roepnaam Ciro - Mertens is een levende legende in het voetbalgekke Napoli. Sinds de club hem in de zomer van 2013 overnam van PSV Eindhoven scoorde hij 148 doelpunten in het Napolitaanse shirt en onttroonde hij Marek Hamsik als clubtopschutter aller tijden. Even voordien was hij in de ranglijst ook al voorbij niemand minder dan de betreurde Diego Maradona - het San Paolostadion is intussen zelfs naar de Argentijn vernoemd - gegaan.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top