Oefenduels 1B: ex-Pallieter nekt Lierse K. en ook RWDM en SL16 verliezen; zeges voor Deinze en Beerschot

Sport | Zaterdag kwamen er alweer vijf CPL-teams in actie. Voor drie van hen was er een nederlaag weggelegd terwijl Deinze en Beerschot wél een oefenzege konden boeken.

Lierse Kempenzonen incasseerde haar eerste nederlaag van de voorbereiding. De Kempenaars gingen met 0-1 onderuit tegen de Nederlandse tweedeklasser Helmond Sport. Het enige doelpunt van de match kwam van de voet van ex-Pallieter Van Landschoot. De middenvelder profiteerde optimaal van een misverstand van doelman Teunckens. Lierse K. kon daar niet veel tegenover zetten. Na de pauze kregen Tarfi, Van Acker en tester Walbrecq nog wel kansen op de gelijkmaker, maar de 0-1 bleef op het bord.

Beerschot VA kwam wel als winnaar uit het (potige) duel tegen de Nederlandse Eredivisionist Sparta Rotterdam. Vaca kon diep in de tweede helft het Antwerpse overwicht omzetten in een doelpunt terwijl de Beerschotse defensie het slotoffensief van de Rotterdammers goed kon afwenden: einstand 1-0. Minpuntje was wel de blessure van Eleke; die al in de eerste helft naar de kant moet nadat hij stevig was aangetrapt door een opponent. Ook Koshi moest even later de toorn van de Rotterdammers ondergaan.

RWDM had dan weer weinig verhaal tegen het Qatarese Al-Rayyan. De Brusselaars kwamen 3-0 achter en konden pas in het ultieme slot een eerredder scoren via Diallo (3-1). Coach Vincent Euvrard had voor deze oefenpot wel voor een mix van A-kernspelers en youngsters gekozen omdat er daags voordien ook al gespard werd tegen Heerenveen (1-1).

SK Deinze oefende tegen eerstenationaler Francs Borains. De Oost-Vlamingen kwamen al vroeg in de match op achterstand, maar De Poorter kon vlak voor de rust tegenscoren. Vlak na de rust miste Francs Borains een strafschop waarna El Bouchataoui er tien minuten later 1-2 van maakte. Nadien werd er vooral veel gewisseld en veranderde de score niet meer.

MVV Maastricht was dan weer te sterk voor SL16 FC. De Luikenaars begonnen nochtans goed aan de oefenpot tegen de Nederlandse tweedeklasser en liet heel wat mooie dingen zien. De 1-0 van Blummel was dan ook tegen de gang van het spel in. Ook in de tweede helft speelde Standard prima, maar bleef het inefficiënt in de afwerking. MVV toonde wel efficiëntie en scoorde op het uur nog een tweede keer via Kostons. De 2-0 eindstand was dan ook geen juiste weergave van de wedstrijd.