Janice Cayman is trots op prestatie: "Teleurstelling overheerst maar fierheid zal volgen"

Red Flames | Janice Cayman speelde vrijdagavond in de kwartfinale van het EK een erg verdienstelijke wedstrijd, eerst op het middenveld en na de vervanging van Laura Deloose als rechtsachter. De ervaren Red Flame streed net als haar teamgenotes 90 minuten tegen topland Zweden maar moest finaal het hoofd buigen na een tegengoal in de toegevoegde tijd.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik ben ontgoocheld. Het is heel pijnlijk om op zo'n manier, net voor het einde, de 1-0 te slikken en te verliezen. We waren heel dichtbij een stunt om de verlengingen te halen, hadden ook wat kansjes. Er zat misschien nog meer in", reageerde de speelster van topclub Lyon.

Zweden had tegen de Flames het meeste balbezit en de beste kansen. Maar dat had Cayman ook verwacht. "Het was de wedstrijd waarop ons hadden voorbereid. We hebben het goed aangepakt, tactisch stonden we zoals het moest. Het was een goeie prestatie, ook al hebben we nu nipt verloren", ging Cayman verder.

De Flames deden met hun plaats in de kwartfinales beter dan bij hun EK-debuut in 2017, maar de gemiste kans om de laatste vier te halen deed Cayman toch pijn. "Nu overheerst zeker de teleurstelling. We waren zo dicht bij een nieuw historisch moment. Het is jammer om op deze manier te verliezen. De fierheid over onze prestatie zal later wel komen. We zullen dan wel ten volle beseffen wat we verwezenlijkt hebben. We zijn als ploeg enorm gegroeid en hebben getoond dat er veel potentieel aanwezig is. We kunnen de WK-kwalificatiematch tegen Noorwegen in september met vertrouwen tegemoet kijken."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top