Nicky Evrard baalt na nieuwe topprestatie: "Zo'n uitschakeling is heel zuur"

Red Flames | Nicky Evrard keepte in de kwartfinale van het EK tegen Zweden andermaal op hoog niveau maar moest zich in de extra tijd finaal toch gewonnen geven. Van de UEFA kreeg ze als troostprijs de trofee voor Speelster van de Match.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Nu voel ik mij natuurlijk superslecht", zei de Belgische goalie in een eerste reactie na het 1-0 verlies in Leigh. "We hebben als ploeg echt geknokt maar jammer genoeg konden we de nul niet houden en de verlengingen halen."

Zweden startte als nummer twee van de wereld als grote favoriet. "Maar we hadden vooraf wel vertrouwen. Er was zeker geen schrik of zo", legt Evrard uit. "We wisten dat we ze konden verslaan en we hebben ook enkele keren goed gecounterd. Anderzijds moeten we ook realistisch zijn. Vandaag speelden we tegen een ploeg met allemaal meisjes die al jaren prof zijn. Misschien hadden we vandaag wat dominanter kunnen voetballen als wij ook allemaal prof zouden zijn."

Voor de Belgische voetbalvrouwen is het EK nu voorbij. Als de eerste teleurstelling verwerkt is, zal volgens Evrard wel een gevoel van trotsheid overheersen. Al blijft er de teleurstelling om de uitschakeling. "We zijn topsporters, doen alles voor het voetbal. Het bereiken van de kwartfinale maakte ons heel blij maar succes smaakt altijd naar meer. De halve finales waren zo dichtbij en natuurlijk droom je daar dan van. Zo uitgeschakeld worden is heel zuur."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top