Tessa Wullaert is trots op Red Flames: "Kunnen met opgeheven hoofd naar huis"

Red Flames | Tessa Wullaert ging als een echte kapitein voorop in de strijd tegen Zweden. Na het late 1-0 verlies in de kwartfinale had de Belgische kapitein gemengde gevoelens.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik voel me enerzijds ontgoocheld want het is nooit leuk om een toernooi te beëindigen. Maar ik ben ook heel trots op de manier waarop we gespeeld hebben. We hebben België nog maar eens op de kaart gezet", zei de nummer 9 van de Flames.

"Zweden dacht met 4-0 of 5-0 te winnen maar scoort pas in de 93e minuut de 1-0. We hebben het hen heel moeilijk gemaakt. We moeten trots zijn en ik denk dat dit EK ons een enorme boost zal geven. We weten nu dat als we defensief goed staan en de juiste mentaliteit tonen, we ook tegen heel sterke ploegen iets kunnen. We moeten dit meenemen naar september en dan kunnen we zeker winnen van Noorwegen (in de WK-voorronde)", ging Wullaert verder.

"Ik ga aan de groep zeggen dat we met opgeheven hoofd naar huis kunnen. Nu mogen we ontgoocheld zijn maar Zweden dacht dat het een walk-over ging zijn en dat was helemaal niet zo. Als je dit kan tonen tegen de nummer twee van de wereld, dan kan je dat tegen bijna iedereen. We kunnen alleen maar groeien en we moeten fier zijn op dit EK", besloot de aanvalster.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top