Ives Serneels: "Alle supporters van Red Flames moeten fier zijn"

Red Flames | Een late goal van Zweden nekte de Red Flames vrijdagavond in de kwartfinale van het EK. Bondscoach Ives Serneels reageerde erg teleurgesteld op de exit van zijn team maar zei fier te zijn op de speelsters.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Iedereen is nu helemaal down, dat is normaal. Ik heb opnieuw een enorm strijdershart gezien bij onze ploeg. Vooraf denk je misschien dat Zweden drie keer zo sterk zal zijn. We spelen vandaag met acht profs tegen een echte machine, speelsters die al jaren samen zijn. Maar we moeten erg trots zijn op onze prestatie", vertelde Serneels na het 1-0 verlies in Leigh.

"We zijn nu ontgoocheld maar we mogen niet vergeten hoe ongelofelijk hard we de voorbije twee maanden hebben gewerkt", onderstreepte de bondscoach. "We zijn dit toernooi alleen maar gegroeid als je naar onze vier wedstrijden kijkt. De eerste match tegen IJsland was misschien niet helemaal top, maar we sleepten toch een 1-1 uit de brand. Daarna werden we alleen maar beter. Vandaag verliest onze ploeg in de 93e minuuut van de nummer twee van de wereld. Het is zo jammer. Nu zijn we ontgoocheld maar de fierheid zal de volgende dagen wel boven komen."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top