GP KUNSTSCHAATSEN - Loena Hendrickx schaatst in november GP's van Frankrijk en Finland

Nieuws | Kunstschaatsster Loena Hendrickx zal het komend seizoen deelnemen aan de Grand Prix van Frankrijk, die van 4 tot en met 6 november in Angers wordt gehouden, en die van Finland, van 25 tot en met 27 november in Espoo. De Internationale Schaats Unie (ISU) heeft deze week de uitnodiging verstuurd.

Door Belga

Deel dit nieuws

Hendrickx, nummer twee op het WK van vier maanden geleden in Montpellier, zal het in Angers opnemen tegen onder meer de Zuid-Koreaanse rijdsters Haein Lee en Yelim Kim. De wedstrijd is de derde in een reeks, die twee weken eerder wordt geopend met Skate America in Norwood, Massachusetts. Daarna volgt Skate Canada in Mississouga, Ontario. Na de krachtmeting in Angers zijn er wedstrijden om de John Wilson Trophy in Sheffield, de NHK Trophy in Sapporo en de Grote Prijs van Finland in Espoo. De Grand-Prix finale is van 8 tot en met 11 december in Turijn.

Door haar successen van de afgelopen seizoenen is de 22-jarige Hendrickx een gevestigde naam in de elite van het kunstschaatsen. Aan de GP-wedstrijden doen alleen rijdsters en rijders mee die daarvoor worden uitgenodigd. Russische rijders en rijdsters zijn niet geïnviteerd. De winnaar of winnares van een wedstrijd kan rekenen op een premie van 18.000 dollar, de tweede plaats levert 13.000 dollar op en de derde 9000 dollar.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top