Laura Deloose en Marie Minnaert starten in basis tegen Zweden

Red Flames | Laura Deloose en Marie Minnaert krijgen een basisplaats bij de Red Flames in de kwartfinale op het EK tegen Zweden.

Door Belga

Deel dit nieuws

Deloose vervangt als rechtsachter Jody Vangheluwe, die de voorbije dagen sukkelde met een knieblessure. Marie Minnaert komt mee het middenveld versterken. In vergelijking met de ploeg die tegen Italië de kwalificatie voor de laatste acht afdwong, verdwijnen, naast Vangheluwe, ook Elena Dhont en Hannah Eurlings uit het team.

Voor doelvrouw Nicky Evrard vormt Deloose de verdediging met Sari Kees en Laura De Neve, die tegen Italië ontbrak door knieproblemen. Davina Philtjens behoudt haar plaats links achterin. Justine Vanhaevermaet regelt het verkeer voor de verdediging met naast haar Julie Biesmans en Tine De Caigny. Op de flanken lopen Janice Cayman (rechts) en Minnaert (links). Voorin moet het gevaar komen van kapitein Tessa Wullaert.

Zweden start zonder zijn ervaren kapitein op het middenveld Caroline Seger, nog niet topfit na een hielblessure, en mist rechtsback Hanna Glas na een coronabesmetting.

De wedstrijd in het Leigh Sports Village start om 21 uur en staat onder leiding van de Oekraïense referee Kateryna Monzul.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top