LaLiga vraagt intrekking contract Mbappé voor Frans gerecht

La Liga | De Spaanse voetballiga (LaLiga) heeft de intrekking van de overeenkomst tussen Kylian Mbappé en Paris Saint-Germain gevraagd bij de administratieve rechtbank (TA) van Parijs. Dat meldt het Franse persagentschap AFP vrijdag.

Door Belga

Deel dit nieuws

LaLiga vraagt eveneens de nietigverklaring van de validatie van de rekeningen van PSG door de DNCG (Direction nationale du contrôle de gestion du football professionnel français).

De twee verzoeken werden op dezelfde dag afgewezen wegens gebrek aan urgentie, aldus een justitiële bron, en zullen op langere termijn ten gronde worden onderzocht.

"Dit verwachtten we", legt de Franse advocaat van LaLiga, Juan Branco, uit aan AFP. "Wat telt, is de uitspraak over de grond van de zaak". Die komt er volgens Branco misschien niet voor het einde van het seizoen 2022-2023.

LaLiga vraagt aan de TA om de homologatie van het contract van Mbappé door de Franse profliga (LFP) nietig te verklaren, net als "de weigering" van de DNCG "om maatregelen te nemen ten aanzien van PSG", een beslissing die dateert van 21 juni 2021.

Volgens Branco heeft PSG zich niet gehouden aan de reglementen van de LFP, DNCG en de UEFA, en meer bepaald de regels van Financial Fair Play. Dit heeft La Liga dan ook schade berokkend, aldus Branco.

LaLiga-vooritter Javier Tebas sprak er eerder dit jaar al schande van dat Kylian Mbappé zijn contract bij Paris Saint-Germain voor een astronomisch salaris alsnog verlengde en niet koos voor een overstap naar Real Madrid. "Het is schandalig dat een club als PSG, die vorig seizoen een verlies van meer dan 220 miljoen euro rapporteerde na in voorgaande seizoenen verliezen van meer dan 700 miljoen euro te hebben opgelopen, zo'n overeenkomst kan sluiten", aldus Tebas.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top