Luis Suarez keert terug naar vertrouwde ploeg, Abanda van Milan naar Seraing

Sport | De zomer staat traditioneel in het teken van de transferperiode in de voetbalwereld. Met het WK van later dit jaar in aantocht, zullen veel spelers een goeie transfer in de wacht willen slepen om zich bij hun nieuwe club de kijker van de bondscoaches te spelen. Proximus Pickx bezorgt je elke dag een update van de laatste transfers en geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Hét gerucht van de laatste paar dagen ging over Luis Suárez. De Uruguayaan werd genoemd bij ploegen uit zowel de Jupiler Pro League als de Argentijnse competitie, maar ook in de golfstaten en de Bundesliga. Uiteindelijk lijkt hij terug naar Uruguay te keren. De 35-jarige aanvaller was einde contract bij Atlético Madrid en zou verhuizen naar Nacional. 

Wat brengt de toekomst voor Leander Dendoncker? Het zou kunnen zijn dat hij niet langer bij Wolverhampton zal spelen. Volgens Fabrizio Romano staat de 27-jarige Rode Duivel in de belangstelling van Everton-trainer Frank Lampard. Dendoncker zou dus bij The Toffees gaan spelen.

Twee Rode Duivels bij Everton?

Adnan Januzaj, een andere Rode Duivel, zou ook terug richting Everton trekken.  De 27-jarige Belgische flankspeler is einde contract bij Real Sociedad en zou volgens The Sun in onderhandeling zijn met de ploeg van Lampard. Ook West Ham zou belangstelling hebben getoond voor de voormalige speler van Manchester United, Sunderland en Dortmund.

Na de verlenging van het huurcontract van Sami Lahssaini, heeft RFC Seraing nu ook de Fransman Leroy Abanda kunnen vastleggen. De 22-jarige linksback, die zijn opleiding genoot bij Monaco, werd vorig seizoen uitgeleend aan Boulogne-sur-Mer en lag nadien onder contract bij AC Milan, waar hij nooit in het eerste elftal speelde.

Bij Club Brugge vorderen de onderhandelingen met AC Milan over de transfer van Charles De Ketelaere en een akkoord wordt in de komende dagen verwacht. Volgens Het Laatste Nieuws wil Brugge zijn aanval herschikken met het vertrek van Bas Dost en de komst van Maxi Gomez. De 25-jarige Uruguayaanse aanvaller was met 52 doelpunten erg succesvol in La Liga sinds zijn transfer naar Valencia in 2019. 

Rezaei keert terug naar Iran

Anderlecht heeft de Ghanese aanvaller Mohammed Dauda uitgeleend aan de Spaanse tweedeklasser CD Tenerife. De club uit de Canarische Eilanden heeft bovendien een koopoptie op de 24-jarige linksvoetige aanvaller, die vorig seizoen werd uitgeleend aan het Spaanse FC Cartagena. Dauda, die in januari 2017 naar Anderlecht kwam, speelde 24 wedstrijden in de Jupiler Pro League voor de Mauves.

Opnieuw verlaat een spits onze competitie, deze keer is het wel voorgoed. Kaveh Rezaei, die na zijn vertrek bij Oud-Heverlee Leuven contractvrij is, speelt dit seizoen voor de Iraanse club Esteghlal FC. De ploeg wordt gecoacht door Ricardo Sa Pinto. De 30-jarige international (17 caps, 4 goals) keert zo terug naar zijn voormalige ploeg, want in 2016-2017 kwam hij ook al uit voor de formatie uit Teheran.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top