'Nobody Has To Know' in Pickx Mix: opnieuw een glansrol voor Michelle Fairley

Films | Het geheugenverliesdrama ‘Nobody Has To Know’ van de Belgische regisseur Tim Mielants is vanaf 20 juli beschikbaar in de Pickx Mix op aanvraag-catalogus van Proximus. Naast onze landgenoot Bouli Lanners schittert de Noord-Ierse actrice Michelle Fairley in de tweede hoofdrol. Haar ken je misschien al van ‘Game of Thrones’, maar de actrice heeft er al een roemrijke carrière op zitten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In ’Nobody Has To Know’ brengen de camera’s van Tim Mielants ons naar het schotse eiland Lewis, waar de Belg Phil (Bouli Lanners) woont. Op een dag zakt hij ineen door een beroerte en wanneer hij weer bij bewustzijn komt, herinnert hij zich niets meer van het afgelopen jaar. Hij wordt verzorgd door Millie (Michelle Fairley), die hem voorliegt dat ze een geheime liefdesrelatie hadden voor zijn geheugenverlies. De passie tussen de twee laait hoog op, maar Millie weet dat het slechts een kwestie van tijd is voor Phil zich alles weer herinnert.

De film, die zich in het prachtige en afgelegen Schotse Noorden afspeelt, wordt helemaal gedragen door de acteerprestaties van Lanners en Fairley, die enerzijds de ontluikende liefde en anderzijds de verwarring en spanning uitstekend vertolken. Fairley is een actrice die al ruim dertig jaar op het grote en het kleine scherm te zien is. Ze klom op van kleine gastrollen in Britse reeksen tot enkele zeer memorabele rollen. Een portret.

Eerste doorbraak

Fairley heeft al heel haar carrière lang een enorme voorliefde voor het theater. Gedurende haar jaren als actrice speelde ze onder andere de rollen van Lady Macbeth in ‘Macbeth’ en Cassius in ‘Julius Caesar’. Ze won de Olivier Award, zowat de belangrijkste Britse theaterprijs, voor haar vertolking van Emilia in ‘Othello’. Al vroeg in de jaren 90 leverde haar theaterwerk haar af en toe ook een kleine bijrol op in series als ‘Saracen’, ‘Casualty’ en ‘Inspector Morse’.

Rond de eeuwwissling kreeg Fairley ook hoofdrollen toebedeeld, voornamelijk in minder bekende series als ‘Safe and Sound’, ‘The Broker’s Man’ en ‘Births, Marriages and Deaths’. Naargelang de jaren vorderden, speelde ze op den duur in zo veel Britse series dat ze een bekend gezicht was, ook al moest een echte doorbraakrol nog komen.

Die kreeg de actrice in 2010, toen ze de moeder van Hermione Granger belichaamde in de twee ‘Harry Potter and the Deathly Hallows’-films. In ‘Chamber of Secrets’ had Heather Bleasdale die rol nog gespeeld, maar voor de laatste films in de saga werd ze opnieuw gecast. Amper een jaar later, in 2011, zouden fans van het fantasy-genre haar nog veel beter leren kennen.

Game of Thrones

Een van de grootste televisierollen die Fairley ooit vertolkte, was die van Catelyn Stark in het alomtegenwoordige ‘Game of Thrones’. Fans van de serie vonden in haar de ideale vrouw van Ned (Sean Bean) en moeder van Sansa (Sophie Turner) en Arya Stark (Maisie Williams), om maar twee van haar kinderen te noemen. Iedereen die het derde seizoen van ‘Game of Thrones’ gezien heeft, zal zich zeker nog de gebeurtenissen rond de Red Wedding herinneren, nog steeds een van de meest schokkende televisiemomenten ooit. En in dat alles was een hoofdrol weggelegd voor Fairley, die in interviews vertelde dat ze na de opnames van die scène helemaal gebroken was. Een week lang kon ze met niemand praten omdat ze er mentaal zo van aangedaan was.

Haar volgende ‘Game of Thrones’-achtige rol was die van Margaret Beaufort in de serie ‘The White Princess’. Die speelt zich af tijdens de Rozenoorlogen, die ook de inspiratie vormden voor de boeken van George R. R. Martin.

Tegenwoordig is Fairley te zien in een hoofdrol in de succesvolle serie ‘Gangs of London’, speelt ze King George's moeder in 'Queen Charlotte: A Bridgerton Story' en heeft ze een hoofdrol in de film ‘Nobody Has To Know’. Benieuwd om haar aan het werk te zien? Haar recentste film is vanaf 20 juli beschikbaar in de Pickx Mix op aanvraag-catalogus!

‘Nobody Has To Know’ is nu beschikbaar in de Pickx Mix op aanvraag-catalogus

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top