Jonas Gerckens kwalificeert zich voor de Route du Rhum 2022

Sport | Jonas Gerckens heeft zijn kwalificatie voor de Route du Rhum 2022 in de nacht van donderdag op vrijdag veilig gesteld bij zijn aankomst in de Drheam Cup in het Franse Trinité-sir-Mer.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Drheam Cup is een officieel kwalificatieparcours (1000 mijl) voor de mythische individuele transatlantische race, die elke vier jaar de beste zeilers ter wereld bij elkaar brengt.

Het startschot werd gegeven op 17 juli in Cherbourg. Verschillende types boten namen deel, waaronder de klasse 40, met de Volvo 164 van Jonas Gerckens, die 21e eindigde in zijn categorie.

"Ik moest deze Drheam Cup afmaken om mij te verzekeren van mijn ticket voor de Route du Rhum, en het is gelukt!", verheugde de 42-jarige Luikenaar zich. "1000 mijl die lang niet rustig waren. Ik had zelf goede momenten, maar vooral slechte."

De Route du Rhum gaat van start op 6 november in Saint-Malo en eindigt na een parcours van 3542 mijl (6560km) in Guadeloupe.

De Fransman Francis Joyon is de recordhouder van deze oversteek. Hij schreef de laatste editie in 2018 op zijn naam in 7 dagen, 14 uur, 21 minuten en 47 seconden.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top