Virton haalt voormalige topschutter terug naar 1B en shopt ook nog bij Westerlo

Sport | Excelsior Virton heeft vrijdagmiddag twee nieuwe spelers voorgesteld. De Luxemburgers maakten de komst van Yanick Aguemon en Simon Paulet bekend; beiden zijn geen onbekenden voor het 1B-publiek.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Aguemon komt transfervrij over van OH Leuven. De inmiddels 30-jarige winger voetbalde sinds 2017 aan Den Dreef en was er in zijn eerste jaren ook heel belangrijk. Zo werd hij in het seizoen 2017-2018 gedeeld topschutter van 1B (10 goals) en had hij ook in het promotiejaar 2019-2020 met zes assists een mooi aandeel in het succes van de Leuvenaars.

Na de promotie naar 1A verzeilde Aguemon evenwel op het achterplan. De voorbije twee seizoenen speelde hij amper 350 minuten mee. Sinds deze zomer zat hij zonder contract.

Paulet wordt een jaartje gehuurd van KVC Westerlo. De 22-jarige centrale middenvelder belandde in de winter van 2020 in de Kempen, maar kon er zich nog niet doorzetten. In 2,5 seizoenen in 1B speelde Paulet slechts 11x mee. Nu mag hij dus bij Virton gaan tonen wat hij in z'n mars heeft.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top