Dikkie Dik krijgt eigen speelfilm, in 2024 in bioscopen te zien

Films | De beroemde kater Dikkie Dik krijgt zijn eerste eigen speelfilm. De animatiefilm 'Dikkie Dik en de Verdwenen Knuffel' is medio 2024 in de Nederlandse bioscopen te zien - over een eventuele Belgische release is nog niets bekendgemaakt.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het scenario is geschreven door Burny Bos, die eerder films als 'Minoes', 'Het Paard van Sinterklaas' en 'Abeltje' maakte. Joost van den Bosch en Erik Verkerk van animatiestudio Ka-Ching Cartoons (Heinz The Movie) tekenen voor de regie. De liedjes worden gecomponeerd door Mike Boddé en Johan Hoogeboom.

'Dikkie Dik en de Verdwenen Knuffel' wordt volgens de makers "een actieve doe-en-zing-je-mee-film voor de jongste doelgroep en hun (groot)ouders, waarbij het publiek niet hoeft stil te zitten". Het publiek kan tijdens de voorstelling "Dikkie Dik meehelpen met het zoeken naar zijn liefste knuffel".

Het eerste Dikkie Dik-verhaal verscheen op 3 maart 1978 in het televisieprogramma 'Sesamstraat'. Sindsdien heeft de creatie van schrijfster Jet Boeke de harten van vele generaties Nederlandse - maar ook Belgische - peuters, kleuters en hun ouders gestolen. De afgelopen 45 jaar illustreerde en schreef Jet Boeke honderden Dikkie Dik-verhalen, die sinds 1983 ook in boekvorm uitgebracht werden door Gottmer Uitgevers Groep. Inmiddels zijn er miljoenen exemplaren verkocht.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top