Dimitri Van den Bergh houdt titelverdediger Peter Wright uit halve finales

Sport | Dimitri Van den Bergh (PDC-9) heeft zich donderdag voor de halve finales van het World Matchplay geplaatst. De 28-jarige Antwerpenaar deed dat met 16-14 winst tegen de Schot Peter Wright, wereldkampioen, nummer een van de wereld en titelverdediger in Blackpool.

Door Belga

Deel dit nieuws

Van den Bergh (PDC-9) moest aanvankelijk de wet van de sterkste ondergaan tegen de kleurrijke Schot. Hij won wel de eerste leg, maar kwam dan op een 1-5 achterstand. "The Dreammaker" schakelde daarop een versnelling hoger en won liefst negen legs op rij voor een 10-5 voorsprong. Wright vond zijn tweede adem. Hij milderde tot 12-8 en nam vervolgens met uitworpen van 90, 80, 104 en 89 een 12-13 voorsprong. In de laatste sessie vond ook Van den Bergh terug de dubbels. Met uitworpen van 96 en 82 nam hij de leiding over. "Snakebite" Wright kwam nog even langszij, maar moest dan nog twee legs aan Van den Bergh laten. Die wierp een gemiddelde van 102,01 punten per drie darts, tegen 99,42 voor Wright. Ook in het uitwerpen was onze landgenoot beter: 44,4 procent tegen 40,0 procent.

De wedstrijd tussen Van den Bergh en Wright was een heruitgave van de finale van vorig jaar. Toen won Wright met 18-9. Het jaar voordien had Van den Bergh het Triple Crown wel gewonnen door Wrights landgenoot Gary Anderson (PDC-6) met 18-10 te verslaan. Voor een derde finale op rij moet Van den Bergh zaterdag voorbij de Nederlander Michael van Gerwen (PDC-4), die de Engelsman Nathan Aspinall (PDC-18), eveneens met 16-14, uitschakelde.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top