Dani Alves naar Mexico, Seraing verlengt huurcontract van Lahssaini

Sport | De zomer staat traditioneel in het teken van de transferperiode in de voetbalwereld. Met het WK van later dit jaar in aantocht, zullen veel spelers een goeie transfer in de wacht willen slepen om zich bij hun nieuwe club de kijker van de bondscoaches te spelen. Proximus Pickx bezorgt je elke dag een update van de laatste transfers en geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Barcelona-legende Dani Alves vertrekt voor een nieuwe en mogelijk laatste uitdaging in Midden-Amerika. De 39-jarige Braziliaan, die door de Catalanen werd weggestuurd, vertrekt naar Mexico om zich bij Pumas aan te sluiten. Dat bericht Mundo Deportivo. In de tegenovergestelde richting is Cesar Azpilicueta steeds dichter bij een contract bij Barça. Volgens Sport komt de verdediger zeer binnenkort over van Chelsea voor ongeveer 5 miljoen euro.

De Blaugrana zijn ook nog steeds zeer geïnteresseerd in Sevilla-verdediger Jules Koundé. De Fransman is door Julen Lopetegui niet opgeroepen voor het trainingskamp en zijn vertrek lijkt nakend. Als de Catalanen de speler koste wat het kost binnen willen halen, zullen de onderhandelaars het onderste uit de kan moeten halen. Volgens Fabrizio Romano zal Koundé naar verwachting tot 2027 bij Chelsea blijven voor een geschat bedrag van 65 miljoen euro.

Georginio Wijnaldum, afgewezen door PSG, lijkt dan weer terug te keren naar AS Roma. Volgens Corriere dello Sport heeft de voormalige middenvelder van Liverpool zelfs een akkoord bereikt met de Romeinse club. Roma zou de voorkeur geven aan een huurcontract met een koopoptie van 15 miljoen euro.

CR7's toekomst nog onduidelijk

De saga rond Cristiano Ronaldo is dan weer nog niet voorbij. De opmerkingen van de voorzitter van Atletico Madrid tijdens een interview in Portugese media waaruit blijkt dat CR7 in verband wordt gebracht met een overstap van Manchester United naar de Colchoneros, hebben een domper gezet op het verhaal. 

“We hebben sensationele spelers en een fantastische coach. We hebben alles, wat wil je nog meer?" zei Enrique Cerezo. De Madrileense club staat echter op het punt Argentijns international Nahuel Molina aan te trekken en is bezig met de contractverlenging van Thomas Lemar, die ook ooit op de transferlijst stond.

Het was een rustigere dag in de Jupiler Pro League, waar RFC Seraing de enige ploeg was die een transfer kon bevestigen. The Steelers hebben Sami Lahssaini opnieuw aan zich kunnen binden dankzij een huurcontract. Lahssaini speelde de afgelopen twee seizoenen voor Seraing. Vorig jaar speelde hij 15 competitiewedstrijden voor de Metallos, waarmee hij hen hielp om in de Belgische topklasse te blijven.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top