Antwerp-coach Van Bommel zet Alderweireld tegen Drita meteen als aanvoerder in basis

UEFA Conference League | Antwerp-coach Mark van Bommel heeft voor de eerste officiële opdracht van het nieuwe seizoen, donderdag in de heenwedstrijd van de tweede voorronde van de Conference League op de Bosuil tegen het Kosovaarse Drita, meteen een basisplaats in petto voor topaanwinst Toby Alderweireld. De Rode Duivel draagt ook de kapiteinsband.

Door Belga

Deel dit nieuws

Van Bommel kiest in doel voor Jean Butez, die een viermansverdediging voor zich krijgt met van links naar rechts Laurit Krasniqi, Dinis Almeida, Alderweireld en krijger Ritchie De Laet. Radja Nainggolan en Alhassan Yusuf moeten samen de strijd op het middenveld winnen, waar Pieter Gerkens voor aanvallende impulsen moet zorgen.

Koji Miyoshi, Manuel Benson en nieuwe aanvaller Vincent Janssen dienen de netten op de Bosuil te laten trillen. Onder meer Michael Frey, Birger Verstraete en Michel-Ange Balikwisha zitten op de bank.

Tegenstander Drita is al warmgedraaid. De Kosovaarse vicekampioen schakelde in de eerste voorronde van de Conference League het Finse Inter Turku uit. De heenmatch in Finland werd nog met 1-0 verloren, maar in eigen huis wonnen de Kosovaren met 3-0. Bij winst treft Antwerp in de derde voorronde van de Conference League een Scandinavische tegenstander. Het stamnummer 1 ontmoet dan de winnaar van de confrontatie tussen het Finse SJK Seinäjoki en het Noorse Lillestrøm.

- Opstelling Antwerp -

Butez - De Laet, Alderweireld (cap), Almeida, Krasniqi - Nainggolan, Yussuf, Gerkens - Miyoshi, Benson, Janssen.

Coach: Mark van Bommel (Ned)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top