Vangheluwe en Vanmechelen sluiten aan op laatste training voor kwartfinale

Red Flames | De Red Flames trainen donderdagmiddag met een voltallige selectie in aanloop naar hun kwartfinale op het EK tegen Zweden. Jody Vangheluwe en Davinia Vanmechelen stapten omstreeks 12u45 mee het veld op in het oefencomplex van Wigan Athletic.

Door Belga

Deel dit nieuws

Beide speelsters hadden woensdag individueel getraind in het hotel van de Flames. De 25-jarige Vangheluwe werd maandag halfweg de tweede helft van de groepswedstrijd tegen Italië vervangen. Eerder miste de rechtsachter van Club YLA al een training door kniepijn na de match tegen Frankrijk. Vanmechelen, een 22-jarige spits die Standard Fémina ruilt voor Club YLA, kwam in Engeland nog niet in actie.

De Flames startten hun laatste training voor de kwartfinale zoals gebruikelijk met enkele stretchoefeningen. Vanmechelen, Laura De Neve (nog altijd met ingepakte dij), Laura Deloose en Marie Minnaert lieten die aan zich voorbijgaan en hielden het bij loslopen. Het viertal sloot vervolgens aan bij de rest van de groep. Na zowat een kwartier, nog voor de speelsters een bal hadden aangeraakt, ging de oefensessie, die werd gevolgd door verschillende internationale media, verder achter gesloten deuren.

Donderdagavond (18u45) blikken bondscoach Ives Serneels en Justine Vanhaevermaet vooruit naar de wedstrijd tegen Zweden. Die wordt vrijdagavond (21 uur) gespeeld in het Leigh Sports Village Stadium in Leigh.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top