Oefenduels 1B: zure nederlagen voor Virton en Beveren; winst voor Lommel, Lierse K. en Dender

Sport | Woensdag stonden er weer heel wat oefenduels geprogrammeerd bij de Challenger Pro Leagueteams. Voor Beveren en Virton werd het een oefenpot om snel te vergeten terwijl Lommel en Lierse K. een goede indruk nalieten. Dender liet dan weer een uitstekende mentaliteit zien door een achterstand om te buigen in een zege.

SK Beveren kreeg in de eerste helft de beste kansen tegen eerstenationaler Knokke FC, maar het vizier van Maderner, Ribeiro Costa en Reyners stond nog niet scherp. Dat brak de Waaslanders vlak voor de rust zuur op toen Jalloh nonchalance in de verdediging afstrafte (0-1). Na de pauze probeerden 10 nieuwe Beverenspelers de bakens te verzetten, maar toen Ghesquière al vrij snel de 0-2 binnen legde met een knappe vrijschop, was de match gespeeld.

Lommel SK legde tijdens haar oefenstage in Manchester League 2-club Crewe Alexandra over de knie. De Limburgers wonnen met 3-1 na goals van Caue en Talvitie. De derde goal kwam er via een owngoal van een Crewespeler.

Lierse Kempenzonen haalde stevig uit tegen de buren van KSK Heist (eerste nationale). De Pallieters wonnen met 0-6 na goals van tester Walbrecq (3x), Van Acker, De Schryver en Rocha. Vijf van de zes doelpunten vielen in de tweede helft. Walbrecq zit zonder club nadat zijn contract bij Union Rochefort afliep. Hij heeft een verleden bij Seraing en RWDM. Bij de Brusselaars speelde hij 3x mee in 1B (seizoen 2020-2021).

RE Virton speelde geen al te beste oefenpot tegen eerstenationaler RAAL La Louvière. De Luxemburgers gingen met 0-2 ten onder. Corentin Fiore en Louka Franco scoorden de Henegouwse doelpunten.

En ook Dender EH had het niet onder de markt tegen een amateurteam. De Oost-Vlamingen kwamen 0-1 achter tegen KSV Oudenaarde (2e nationale), maar konden de scheve situatie uiteindelijk nog wel rechttrekken dankzij twee goals van Hens. Op het uur scoorde de middenvelder de gelijkmaker en in het slot mocht hij ook nog een penalty verzilveren. Einstand: 2-1.