Bayern München maakt in oefenduel brandhout van DC United, Mané, De Ligt en Zirkzee scoren

Bundesliga | Bayern München heeft woensdagnacht, in haar eerste oefenmatch voor het nieuwe seizoen, nog eens de puntjes op de i gezet. De 'Rekordmeister' versloeg in Washington MLS-club DC United, met 2-6. Nieuwkomers Sadio Mané en Matthijs de Ligt en de teruggekeerde Joshua Zirkzee pikten hun doelpuntjes mee.

Door Belga

Deel dit nieuws

Mané, die in het tussenseizoen voor zo'n veertig miljoen euro overkwam van Liverpool, opende de score na vijf minuten vanop de strafschopstip. Vervolgens diepten Marcel Sabitzer (12.) en Serge Gnabry (44.) de score nog voor rust uit. Na de pauze viel De Ligt in en de Nederlander trof nauwelijks twee minuten in de tweede helft ook raak. Bayern betaalde Juventus eerder deze week zo'n 67 miljoen euro voor de verdediger.

Het vijfde doelpunt kwam op naam van Joshua Zirkzee (51.), die na zijn succesvolle uitleenbeurt aan Anderlecht hoopt op kansen bij Bayern. De Duitse kampioen verkocht de voorbije dagen immers prijsschutter Robert Lewandowski aan FC Barcelona.

Thomas Müller (90.+2) zorgde voor het laatste doelpunt van Bayern, tussendoor konden ook Skage Lehland (54.) en Theodore Ku-DiPietro (83.) de eer redden voor DC United. Daar stond Andy Najar (ex-Anderlecht) aan de aftrap en viel Chris Durkin (ex-STVV) in. Nieuwe coach Wayne Rooney zat er nog niet op de bank.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top