Spanning rond De Ketelaere stijgt, AS Roma pakt uit met Dybala

Sport |

De zomermaanden zijn synoniem voor de zomermercato op planeet voetbal en met het WK in aantocht wordt deze transferperiode cruciaal. Proximus Pickx brengt je dagelijks op de hoogte van het laatste transfernieuws en de betrouwbaarste geruchten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dat Charles De Ketelaere deze zomer Club Brugge verlaat staat al eventjes vast, alleen zijn nieuwe bestemming blijft nog voer voor speculatie. AC Milan deed al een concreet bod, maar dat viel te laag uit voor het Brugse bestuur, dat minstens 35 miljoen euro wil vangen voor zijn goudhaantje. Omdat de transferonderhandelingen in het slop zitten, zakt sportief directeur en Milan-coryfee Paolo Maldini in hoogst eigen persoon af naar Brugge. De verwachting is dat Milan zijn bod verhoogt en eerstdaags de transfer van CDK afhandelt.

Volgens diverse media is Club zelf zo goed als rond met een nieuwe aanvaller, de Griek Christos Tzolis, die dus wel eens de vervanger voor CDK kan worden. Al is het profiel van Tzolis enigszins anders: hij is meer een typische winger, met veel snelheid en diepgang. Club probeerde de jonge twintiger vorig jaar al eens naar Brugge te lokken, maar toen lag PAOK dwars. Hij verkaste naar Norwich City, maar daar kwam hij vorig seizoen amper aan spelen toe. Waardoor Club Brugge nu wel een interessante optie wordt.

Ejaita Efoni moet de opvolger worden van Mikautadze bij Seraing. Efoni is een 22-jarige Nigeriaanse spits met vooral fysieke kwaliteiten, hij tekende een contract voor drie seizoenen. Hij werd deels opgeleid bij FC Porto, waar Carlos Freitas -de sportief directeur van Seraing- hem leerde kennen bij het tweede elftal.

Aangezien Thomas Didillon door moederclub AS Monaco geclaimd wordt -en er kans maakt om titularisdoelman te worden- moest Cercle Brugge op zoek naar een nieuwe keeper. Dat is de Pool Radoslaw Majecki geworden. De 22-jarige doelman maakte naam bij Legia Warschau, waar hij in 2020 voor 7 miljoen weggeplukt werd door… AS Monaco. De Monegasken huren nu Didillon van Cercle en sturen zelf een nieuwe huurling uit. Een vreemde constructie.

Buitenland: opvallende move voor Luis Suárez in de maak?

Wat al enkele weken in de lucht hing, is vandaag eindelijk officieel geworden: AS Roma haalt Argentijns international Paulo Dybala weg bij Juventus. Daar was de 28-jarige spits einde contract, wat van hem een heel gegeerd target op de transfermarkt maakte. Uiteindelijk is het dus de ploeg van José Mourinho die de Argentijnse dribbelkont het meest kon bekoren.

In Spanje heeft Atlético Madrid het contract opengebroken van doelman Jan Oblak. De Sloveen is al sinds 2014 en het vertrek van Thibaut Courtois titularis in het team van Diego Simeone en tekende nu een nieuw (en verbeterd) contract tot 2025. Jaarlijks zou hij zo’n 12 miljoen euro gaan verdienen.

PSG versterkt zich met Nordi Mukiele. De 24-jarige Franse rechtsback moet in Parijs de concurrentie aangaan met Achraf Hakimi, hij komt over van RB Leipzig, waar hij 145 wedstrijden voor speelde.

Door de teelbalkanker die bij Sébastien Haller werd vastgesteld, is Borussia Dortmund op zoek naar een (tijdelijke) vervanger in het offensieve compartiment. Daarbij zou het zijn oog laten vallen hebben op Luis Suárez, die bij Atlético mocht beschikken.

Ajax versterkte zich met Calvin Bassey, een beloftevolle linksback en Nigeriaans international. Hij werd opgeleid bij Leicester City en maakte het voorbije seizoen furore bij Glasgow Rangers. Ajax betaalt liefst 23 miljoen euro voor Bassey, die een contract ondertekende voor 5 seizoenen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top