Henrik Stenson mag niet langer kapitein zijn van het Europese team in de Ryder Cup

Sport | De Zweed Henrik Stenson is ontheven van zijn taken als kapitein van het Europese Ryder Cup-team voor de editie van 2023. Dat hebben de teamofficials woensdag aangekondigd. Ze verwijzen naar "beslissingen die Henrik heeft genomen in verband met zijn persoonlijke situatie".

Door Belga

Deel dit nieuws

De 46-jarige Zweedse golfer werd in maart aangeduid als kapitein, maar hij wordt nu "met onmiddellijke ingang" uit zijn functie gezet. Dat verklaart Ryder Cup Europe in een persbericht. Verschillende media melden dat Stenson bereid is aan te treden in de omstreden LIV Golf, gefinancierd door oliedollars uit Saudi-Arabië.

"Het is duidelijk geworden dat hij niet in staat zal zijn om aan bepaalde contractuele verplichtingen tegenover Ryder Cup Europe te voldoen", aldus nog het communiqué, zonder verder uit te weiden. De naam van de nieuwe kapitein zal "te zijner tijd" bekendgemaakt worden.

De volgende editie van het prestigieus duel tussen de beste Europese en Amerikaanse golfers vindt van 25 september tot 1 oktober 2023 plaats in Rome.

Stenson was de eerste Zweed die tot kapitein werd aangeduid. In het verleden hielp hij Europa driemaal aan de zege: in 2006, 2014 en 2018. In 2020 was hij vicekapitein.

Het Amerikaanse team won de laatste editie van de Ryder Cup, in september 2021 in Whistling Straits (Wisconsin).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top