Bayern München rondt komst van Matthijs de Ligt af

Bundesliga | Bayern München heeft verdediger Matthijs de Ligt (22) beet. De Nederlandse international (38 caps), die overkomt van Juventus, ondertekende bij de Duitse kampioen een contract tot 30 juni 2027. Dat maakte de Rekordmeister bekend. Bayern zou minimaal 70 miljoen euro betalen, door bonussen kan het bedrag nog oplopen tot 80 miljoen euro.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Ik ben erg blij om speler van deze geweldige club te worden. FC Bayern is de meest succesvolle club in Duitsland, een van de meest succesvolle clubs in Europa en in de wereld", reageert De Ligt op de website van Bayern München. "Vanaf het begin voelde ik de oprechte waardering van de sportieve leiding, de coach en ook het bestuur, en dat heeft me overtuigd. Bovendien is FC Bayern een uitstekend geleide club met fantastische doelstellingen. Ik ben erg blij dat ik nu deel zal uitmaken van de geschiedenis van FC Bayern."

Drie jaar geleden verliet De Ligt Ajax voor Juventus, dat toen 75 miljoen euro neertelde. Voor Juve, waarmee hij in 2020 de Serie A en in 2021 de Coppa Italia won, speelde de Nederlander in totaal 117 wedstrijden. Bayern zocht naar een centrale verdediger nadat de Duitse international Niklas Süle transfervrij vertrok naar Borussia Dortmund.

De Ligt treft bij Bayern München twee oude bekenden. Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch verlieten Ajax aan het einde van het vorige seizoen voor de kampioen van Duitsland.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top