Onze Red Flames hebben alles in huis om te winnen tegen Zweden

Red Flames | Voor het eerst in de geschiedenis zijn de Red Flames gekwalificeerd voor de kwartfinales van het Europees Kampioenschap voetbal. Ze zullen zich moeten meten met Zweden, de tweede beste vrouwenvoetbalploeg ter wereld. Voor de Scandinaviërs wordt de komende wedstrijd ook spannend, want als favoriet wordt er veel meer van hen verwacht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wat iedereen had gehoopt, is dan uiteindelijk toch uitgekomen: Voor het eerst in de geschiedenis van ons nationale vrouwenelftal wordt de kwartfinale van het Europees Kampioenschap voetbal gespeeld met België. Acht teams zijn nog in de running voor de eindzege op Euro 2022, en hoewel onze Belgen gelden als de underdogs, zullen er maar een paar zwaargewichten in de knock-outfase zijn.

Engeland favoriet

De debatten worden woensdag om 21u geopend met een clash tussen Engeland en Spanje. De Engelsen, gastvrouwen van de competitie, hebben indruk gemaakt in de groepsfase door niet minder dan 14 doelpunten te scoren in 3 wedstrijden. Tegen Oostenrijk haalden ze met 1-0 een bescheiden succes, de ploeggenoten van Ellen White schoten pas wakker in de wedstrijden tegen Noorwegen (8-0) en Noord-Ierland (5-0). Dit toont de kracht van deze natie, die nochtans een van de outsiders van het toernooi waren.

In de kwartfinales is het afwachten of Engeland Spanje kan kloppen. Je zou denken dat de Spanjaarden het moeilijk zouden krijgen zonder hun beste speelster Alexia Putellas - de Gouden Bal-winnares van 2021 haakte op het laatste moment af - maar dat is niet het geval. Hoewel Spanje in de groepsfase van Duitsland verloor, wisten ze Finland (4-1) te verslaan en Denemarken (1-0), de finalist van het laatste Europees Kampioenschap.

Frankrijk en Nederland: hoge verwachtingen

Donderdag om 21u staan Duitsland en Oostenrijk tegenover elkaar in een duel dat nu al hoge verwachtingen schept. Duitsland is de meest succesvolle natie in het Europees Kampioenschap voetbal voor vrouwen met 8 eindzeges en lijkt een nieuwe dynamiek te hebben gevonden na een zeer teleurstellend Europees Kampioenschap in 2017. Het was voor de Duitsers vrij gemakkelijk om zich te kwalificeren met 3 overwinningen in de groepsfase. Toch zullen onze oosterburen op hun hoede moeten zijn tegen de Oostenrijkers. Zij hebben het Engeland en Noorwegen een pak lastiger gemaakt in de groepsfase.

Onze Red Flames mogen ook Zweden niet onderschatten. Ze werden op de Olympische Spelen tweede en op de laatste wereldbeker derde en deden het heel goed in de groepsfase. Toch is er hoop, want voetbal is geen exacte wetenschap. In de groepsfase won Frankrijk slechts met 2-1 van onze Belgen, die bewezen dat ze in staat zijn om elke kans die ze hebben te grijpen.

De laatste wedstrijd van deze kwartfinales wordt de partij tussen Frankrijk tegen Nederland, deze zaterdag om 21u. De twee landen worden al sinds het begin van het toernooi gebrandmerkt als favoriet voor de eindoverwinning. Frankrijk moet het wel doen zonder Marie-Antoinette Katoto, die geblesseerd is, maar tot nu toe zorgde haar afwezigheid nog niet voor grote problemen. Ze hebben in ieder geval de nodige spelers om zowel verdedigend als aanvallend een geweldige wedstrijd te spelen. De Nederlanders hebben op hun beurt in de groepsfase getoond dat ze over grote aanvallende capaciteiten beschikken, maar tegelijk nog wat tekortkomingen hebben op defensief gebied. Kortom: het is moeilijk om een favoriet te kiezen, maar in elk geval zal het een avond worden om nooit te vergeten.

Het programma van de kwartfinales op het EK 2022:

Woensdag 20 juli
Donderdag 21 juli
Vrijdag 22 juli
Zaterdag 23 juli
Volg de kwartfinales van het Europees Kampioenschap voetbal voor vrouwen van woensdag tot en met zaterdag om 21.00 uur op Sporza.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top