VCT: De vier finalisten in Kopenhagen zijn bekend

Esports | Na een lange week van competitie in de VCT Stage 2 Masters blijven er nog vier teams over. Fnatic, FunPlus Phoenix, Paper Rex en OpTic Gaming zullen dit weekend de titelstrijd beslissen op het podium van het Forum Copenhagen in de gelijknamige stad.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Van de acht teams die aan de groepsfase van de VCT Stage 2 Masters begonnen, werden er vorige week vier uitgeschakeld. De andere teams begonnen op donderdag 14 juli aan de play-offs in een double elimination format. Die liep niet zoals gehoopt voor onze Europese vertegenwoordigers.

De grootste teleurstelling kwam van Guild Esports. De Britse organisatie verloor met 0-2 van Paper Rex, waaronder een pijnlijke 13-4 op Ascent. In de loser bracket kwam het FunPlus Phoenix tegen, dat eerder de Europese derby van Fnatic had verloren. Na drie spannende maps kwam FPX als winnaar uit de bus. Het avontuur van Guild zat er dus na 2 dagen al op.

Paper Rex bleek ook voor de mannen van Fnatic een maatje te groot. Het team uit Singapore stuurde de organisatie met een duidelijke 2-0 naar de loser bracket en lijkt zo een van de favorieten op eindwinst te worden. En dat met drie spelers in quarantaine vanwegen een positieve coronatest. Vrijdag beslissen PRX en het Amerikaanse OpTic Gaming wie het eerste ticket voor de finale krijgt.

De verliezer van dat duel zal het sowieso moeten opnemen tegen een Europees team. Na respectievelijk het Koreaanse DRX en het Chileense Leviatán uit te schakelen, staan FPX en Fnatic tegenover elkaar in de halve finale van de loser bracket. Ook dat duel wordt op 22 juli uitgevochten.


© Riot Games

Er zal dus sowieso één Europees team bij de laatste drie van het toernooi eindigen. Of dat team het verder zal kunnen schoppen, is nog maar de vraag, want zowel Paper Rex als OpTic zijn enorm sterke tegenstanders. 

Alle wedstrijd zullen gespeeld worden op het podium van het Forum Copenhagen in de Deense hoofdstad. Zowel de upper als de lower final zijn Bo5, en er wordt gespeeld voor de hoofdprijs van 200 000 dollar.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top