Red Flames mogen met historische kwalificatie nu al terugblikken op een geslaagd EK

Red Flames |

De Belgische nationale vrouwenploeg heeft zich maandagavond voor de eerste keer in haar geschiedenis geplaatst voor de kwartfinales van een EK voetbal. In de derde en laatste groepsmatch versloeg het na een thriller Italië met het kleinste verschil (0-1). De Red Flames gaan de knock-outfase en hun wedstrijd tegen Zweden dan ook in met het gevoel dat het EK nu al geslaagd is.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het was zeker niet makkelijk, maar de vreugde van de Flames na het laatste fluitsignaal sprak boekdelen. Op het einde werd de partij gedomineerd door de tegenstander, maar opnieuw toonden ze blijk van een grote teamcohesie om met een eerste toernooizege de laatste acht in te gaan, een historische kwalificatie.

“Verdiende kwalificatie”

Omdat ze ook tegen Italië, net zoals tegen IJsland en Frankrijk, als underdog beschouwd werden, hebben ze hun ticket voor de volgende ronde allerminst gestolen. Het elftal van Ives Serneels gaf andermaal blijk van strijdlust en efficiëntie. Doelpuntenmaakster Tine De Caigny ontwaakte tegen Italië en dat volstond om met een knappe 4 op 9 de tweede plaats in de groep in te palmen na Frankrijk, en voor IJsland en Italië. IJsland slaagde er niet in te winnen van Les Bleues (1-1) en strandde op twee punten, terwijl Italië misschien wel de teleurstelling van het toernooi is met een mager rapport van 1 op 9. Daarmee eindigde het troosteloos laatste in haar poule.

"Ik ben erg blij met de prestaties in de laatste drie wedstrijden, het is een verdiende kwalificatie", reageerde een uitzinnige Serneels na de match. Ongeacht wat er zich in de andere wedstrijd afspeelde, raakte hij nooit in paniek en behield hij veel vertrouwen in zijn team. "We wisten dat als we zouden winnen, we heel dicht bij kwalificatie zouden zijn. En dat is voor het vrouwenvoetbal in België en voor elk meisje dat wil beginnen spelen een resultaat dat iedereen als voorbeeld zal aanhalen”, klonk het enthousiast.

Ongeacht wat er nog gebeurt, heeft België haar missie al volbracht door de groepsfase te overleven. Maar de Flames zijn hongerig en willen nog zoveel mogelijk ervaring opdoen. In de kwartfinales wacht met Zweden de nummer twee van de wereld en zullen ze hun niveau hoe dan ook nog meer moeten opkrikken. Als ze spelen zoals tegen Frankrijk en Italië is er evenwel veel mogelijk.

Volg de kwartfinale van de Red Flames tegen Zweden nu vrijdag om 21u op Canvas.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top