Kort nieuws Challenger Pro League (Vanbelle, Shankland, Eleke, Sales en Defourny)

Sport | Om u weer helemaal up-to-date te krijgen hebben we de Challenger Pro League-nieuwtjes van de voorbije uren even gebundeld in een handig overzichtje.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo kregen de fans van RWDM uitstekend nieuws te horen. De Brusselse club heeft doelman (en sterkhouder) Théo Defourny namelijk kunnen overtuigen om een nieuw contract te tekenen dat hem tot 2025 in het Edmond Machtensstadion houdt. Defourny kwam vorige zomer over van Eupen en ontpopte zich in Molenbeek meteen tot een van de publiekslievelingen.

Voor de fans van Lommel was er minder goed nieuws. Het Belang van Limburg weet namelijk dat aanvaller Arthur Sales het trainingskamp in Manchester verlaten heeft om fysieke en medische testen af te leggen bij Pacos de Ferreira. De Portugese eersteklasser zou Sales een jaar huren van Lommel. De 19-jarige Braziliaan was vorig seizoen nog topschutter bij Lommel met acht goals.

En ook bij Beerschot lijkt een vertrek nakende. Volgens Gazet van Antwerpen stapte Lawrence Shankland niet mee op de bus richting oefenkamp in Garderen. De spits zou op het punt staan om een contract te tekenen bij Hearts; de Schotse nummer drie van vorig seizoen. Hierdoor zou Blessing Eleke wel weer een nieuwe kans krijgen op het Kiel.

Bij Dender ging Wesley Vanbelle onder het mes. De flankverdediger liep een complexe neusbreuk op waardoor een operatie noodzakelijk was. Het Nieuwsblad weet dat Vanbelle nu minstens vier weken moet revalideren waardoor hij de competitiestart tegen ex-ploeg Lommel SK mist.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top