Julie Biesmans geniet volop van kwalificatie: "Maakt mij beetje emotioneel"

Red Flames | Julie Biesmans verhuisde door de blessure van Laura De Neve naar het hart van de verdediging tegen Italië. Samen met Sari Kees hield ze goed stand centraal achterin. Na het laatste fluitsignaal vierde ze uitgebreid de 1-0 zege en de kwalificatie voor de kwartfinales.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het is ongelofelijk. Normaal ben ik altijd rustig maar dit maakt mij een beetje emotioneel", reageerde ze na de wedstrijd in het Manchester City Academy Stadium.

"Onze start was goed. Dat gaf vertrouwen. Daarna verloren we makkelijker de bal maar gelukkig slikten we geen goal. In de tweede helft namen we het spel in handen en op het einde was het puur overleven. Maar dat hebben we goed gedaan", vervolgde Biesmans.

Tegen IJsland en Frankrijk speelde Biesmans zoals gebruikelijk op het middenveld maar ook achterin heeft ze ervaring. "Ik heb er al vaker gestaan. Met Sari Kees is het aangenaam spelen dus ik vond wel snel mijn plek."

Vrijdag wacht in de kwartfinales Zweden. "Een topland. Ze hebben in de groepsfase indruk gemaakt. We zullen er een goed plan tegenover moeten zetten", aldus Biesmans. "Nu gaan we even genieten en daarna is het de knop omdraaien naar de volgende wedstrijd."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top