Nicky Evrard houdt nul in beslissend groepsduel tegen Italië: "Onze ambitie is bereikt"

Red Flames | Nicky Evrard hield maandagavond tegen Italië haar netten schoon en zorgde zo mee voor de 1-0 overwinning die de Red Flames de historische kwalificatie voor de kwartfinales op het EK opleverde.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het was een heel spannende wedstrijd. Ik heb de nul kunnen houden en dan ben ik altijd tevreden", vertelde Evrard na het duel in de mixed zone van het Manchester City Academy Stadium.

Vijf jaar na de uitschakeling in de groepsfase van het EK in Nederland, mikten de Flames hoger in Engeland. Dat doel is nu bereikt, onderstreepte de Belgische doelvrouw na de kwalificatie.

"We hadden vooraf aangegeven dat de kwartfinale ons doel was. Nu mogen we zeggen dat onze ambitie bereikt is. Met de Red Flames schrijven we vandaag geschiedenis voor het Belgisch vrouwenvoetbal, daar moet je realistisch in zijn", ging de doelvrouw verder.

Volgens Evrard moeten de Flames nu de kwalificatie vieren "maar we gaan geen zotte dingen doen", verzekerde ze. "Ik kreeg al een vraag over champagne maar onze recoveryshakes staan al klaar. Vanaf morgen moeten we de volle focus verleggen naar de volgende wedstrijd tegen Zweden. Dat wordt net zoals vandaag een lastige wedstrijd maar we zijn op een Europees kampioenschap. Elke wedstrijd is pittig."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top