Sari Kees schopt het tot "Vrouw van de Match" tegen Italië: "Een heel fijn gevoel"

Red Flames | Sari Kees werd na afloop van de 1-0 overwinning van de Red Flames tegen Italië door de UEFA uitgeroepen tot "Vrouw van de Match". Centraal achterin zette ze dan ook een sterke prestatie neer en had zo haar aandeel in de kwalificatie voor de kwartfinales.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Een heel fijn gevoel", noemde de 21-jarige Flame haar verkiezing tot beste speelster van de wedstrijd. "Ik had het niet verwacht, zeker gezien mijn leeftijd."

De Flames kwamen tegen Italië kort na de rust op voorsprong via Tine De Caigny. Daarna voerden de blauwhemden de druk op. "De laatste twintig minuten waren heel moeilijk. Maar net zoals tegen Frankrijk hebben we het tactisch goed aangepakt en in het slot was het knokken tot de laatste minuut. We hebben verdiend gewonnen, zeker op basis van de eerste helft", legde Kees uit.

Door de blessure van Laura De Neve vormde Kees centraal in de verdediging een duo met Julie Biesmans, die doorgaans in het middenveld speelt. "Ik denk dat het de eerste keer is dat we samen achterin speelden. Het ging heel goed. Julie is ook heel volwassen en ervaren. We hebben het goed gedaan samen", vond Kees.

Vrijdag staan de Flames in de kwartfinales tegenover Zweden. "Een moeilijke tegenstander, net zoals Frankrijk dat was", weet Kees. "We zullen zien. Vandaag gaan we genieten van de overwinning en daarna werken we verder naar Zweden."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top