Tumor ontdekt bij Dortmund-spits Sebastien Haller

Bundesliga | Dortmund-spits Sébastien Haller heeft een zware klap te verwerken. Bij een medisch onderzoek werd een tumor in zijn teelbal ontdekt. De 28-jarige Ivoriaanse international heeft het trainingskamp van zijn club verlaten.

Door Belga

Deel dit nieuws

Dortmund meldt niet of het om een kwaadaardige tumor gaat en dat hij aan teelbalkanker lijdt. De club wil dat de privacy van de spits wordt gerespecteerd en roept de media op om geen verdere vragen te stellen. "De hele BVB-familie wenst Sébastien zo spoedig mogelijk een volledig herstel. We hopen dat we hem snel weer mogen knuffelen. We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat hij de best mogelijke behandeling krijgt", zegt sportdirecteur Sebastian Kehl op de website van Borussia.

Haller voelde zich maandag niet lekker na een training in Zwitserland. Borussia Dortmund meldde aanvankelijk dat de aanvaller ziek was. Onderzoek in een ziekenhuis wees uit dat hij een tumor bij een zaadbal heeft. Haller is teruggekeerd naar Duitsland en wordt daar verder onderzocht.

Haller maakte nog maar net de overstap van Ajax naar Dortmund. Daar moet hij de naar Manchester City vertrokken Noor Erling Haaland opvolgen. Dortmund legde 31 miljoen euro op tafel voor de transfer. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen tot bijna 35 miljoen euro.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top